Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 10    

A password will be emailed to you.

Lore-játék DVD-kért!

E héten kerül mozikba az idei Titanic Filmfesztivál fődíjas filmje, a remek Lore! Ezen apropóból íme egy a filmhez kapcsolódó játék! Az alábbi kérdés helyes megválaszolói között a Mozinet Kft. által felajánlott Hasta la vista DVD-ket sorsolunk ki! A válaszokat a jatek@vox.hu címre várjuk május 12-ig. Az e-mail tárgyába írjátok be: lore, majd utána a helyesnek vélt válasz betűjelét.

Milyen származású Cate Shortland, a Lore rendezőnője?

a. német
b. ausztrál
c. amerikai

Lore
A második világháború végnapjaiban járunk. Ahogy a szövetségesek a végső csapást mérik a német haderőkre, úgy omlik össze a fiatal Lore (Saskia Rosendahl) és testvérei élete. A tinédzsernek rá kell döbbennie, hogy a világ, amelyben felnőtt, maga volt a hazugság: náci szülei, akiket feltétel nélkül szeretett és tisztelt, igazából háborús bűnösök.
A Fekete-erdő környékét megszálló amerikai hadsereg letartóztatja a szülőket, a 17 éves lány egyik napról a másikra a család vezetőjévé válik, az ő feladata lesz gondoskodni négy fiatalabb testvéréről. A cél: átvágni a felégetett és kifosztott Németországon, hogy 900 kilométert megtéve elérjenek a Hamburg mellett élő nagymamájukhoz. Az utazás során lassan feltárul előttük a náci propaganda hamissága, és rá kell döbbenniük, hogy az életüket csak úgy folytathatják, ha szembenéznek szüleik bűneivel.

Lore előzetes

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2023. január
Álom doktor
Vetítés: Zimmer Feri 2.

Kapcsolódó cikkek:

  1. Pi élete karácsonyi online-játék
  2. Játékok – November
  3. Nyerj jegyet a Született gengszterek díszbemutatójára!

 

Szólj hozzá!