Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 12    

A password will be emailed to you.

2011.02.10.- Csak szexre kellesz

KRITIKA

Ivan Reitman receptúrája megint működik.

Vörös Adél

Az álomgyári komédia egyik nagymestere ugyanis ismét jó alapanyaghoz nyúlt – és nem utolsósorban remekül castingolt. Nem mellékes ugyanis Elizabeth Meriwether korrektül megírt forgatókönyvének érzékenysége, lendületessége, ám az igazi nagy dobás ezúttal egy fura párosítás: az intellektuális Natalie Portman és a nagyra nőtt gyerek, „Bruce Willis fia” Ashton Kutcher találkozása a vásznon.
Hőseink, Adam és Emma már tinédzserkoruk óta ismerik egymást, amikor is egy szexuális jellegű, ám (szerencsére) semmi konkrétumba nem forduló szituáció kölcsönös elszenvedői, majd pár év múlva ismét találkoznak, ha lehet, még morbidabb körülmények között. A sors úgy akarja, hogy harminc éves koruk körül fussanak össze újra, ám ekkor már a körülmények is segítenek abban, hogy villámgyorsan egymáson kössenek ki, egyikük ágyában. A lány elfoglalt, a fiú alkalmazkodik, így találkáikat kizárólag a testiség határozza meg, s talán nem lesz meglepő a fordulat sem, ahogy egy mellékszereplő meg is fogalmazza az egyik párbeszédben.
(Adam: „Ő csak egy szex-haver.”
Szomszéd: „Olyan nincs.”)
Nyilvánvaló, hogy a cselekmény e körül a problematika körül bonyolódik majd, ám a film eredetiségét leginkább a helyes karakterekből, igazán humoros dialógusokból és a két színész jutalomjátékából nyeri.

108 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Dolittle
Star Wars: Skywalker kora
10.10.28.- Dobogó kövek

Kapcsolódó cikkek:

  1. Vetítés: Csak szexre kellesz
  2. 2011.01.27.- Boszorkányvadászat
  3. 2011.01.13.- Rubber

 

Szólj hozzá!