Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 12    

A password will be emailed to you.

65

2023.03.16. (65) A nem túl távoli jövőben játszódó, hátborzongató sci-fi/horror magányos hőse (Adam Driver) űrhajós, aki balesetet szenved, és egy elhagyott bolygóra kerül. Minden nap meg kell küzdeni az életben maradásért, és nem túl jók az esélyei. És van még egy baj: hogy rájön, nincs is egyedül a bolygón…

KRITIKA

Adam Driver a Star Wars rá vonatkozó szeletének lezárása óta főként drámázik, így nem csoda, hogy vágyott már egy kis B-filmes akcióra. Na most megkapta a magáét. És mi is.

Szöllőskei Gábor

65_01Mit keres ebben a filmben Adam Driver? – hallom sokfelől a jogos kérdést, amit azonban nem lehet egy olyan válasszal elütni, hogy kellett neki a pénzt. Driver világszerte ismert és népszerű sztár, akinek már két Oscar-jelölése is van (Csuklyások – BlackKklansman, Házassági történet), szóval nincs rászorulva egy olyan filmre, amelynek sztorija szerint egy Somaris nevű bolygón élő Mills nevű pilóta elvállal egy kétéves űrexpedíciót, hogy pénzt keressen lánya, Nevine (Chloe Coleman) betegségének kezeléséhez. A visszaút során azonban a Földre zuhan, és rajta kívül csupán egy fiatal lány, Koa (Ariana Greenblatt) éli túl a katasztrófát, ám, mivel más nyelvet beszélnek, nehézkes köztük a kommunikáció. Ráadásul vérszomjas dinoszauruszok támadnak rájuk. Ja, ezt nem említettük? Időszámításunk előtt 65 millió évvel járunk amúgy. Innen a film címe is.
Kellemes kis trash-szag lengi be tehát a mozitermeket, amit a látványfilmhez képest kicsi, 45 millió dolláros költségvetés is felerősít. A kamera mögött pedig a Hang nélkül írói (ez mondjuk nem rossz ajánlólevél) és a Prédák című horror író-rendezői (Scott Beck és Bryan Woods).
Na de akkor mégis mit keres itt Adam Driver? Nem mindegy? Szeretett volna egy ilyet. Lézerpuskával akart lövöldözni dínókra, na meg szaladgálni az erdőben, elsüllyedni a mocsárban, kúszni sötét és szűk barlangjáratokban, koszos, vizes és véres akart lenni. Akciósztár. No, ez utóbbihoz biztosan nem a 65 segíti hozzá, ami bár kétségtelenül bugyuta film, megvan a klasszik B-filmekre jellemző bája, és a büdzséje ellenére nem is néz ki rosszul. Átszalad rajtad a 65 93 perce, és másnapra nem sok marad belőle, de simán legyűrhető, ha valaki szereti az ilyet. Én szeretem.

voxmeter065

93 perc, amerikai-kanadai

Kapcsolódó cikkek:
Golden Globe-nyertesek 2024
A szerelem röviden
BAFTA 2012: A nyertesek

Kapcsolódó cikkek:

  1. Annette
  2. Larry
  3. Az utolsó párbaj

 

Szólj hozzá!