Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 7    

A password will be emailed to you.

Szerelemre kattintva

2019.11.07. (Celle que vous croyez) Claire az ötvenes évei elején járó irodalom professzor egy szerelmi csalódás után exe profilját böngészve meglátja lakótársa, Alex képét. Hogy kapcsolatba kerülhessen a csinos fiatal sráccal, új profilt hoz létre, és megteremti a 24 éves Clarát. Az első lájkból hosszú üzenetváltások, majd telefonok lesznek, és személyes találkozás nélkül is szenvedélyes szerelem alakul ki mindkettejükben. Claire egy pszichológusnak meséli el facebook alteregója történetét, a harcot a másik profiljával, Clarával.

KRITIKA

Igazán becsülendők azok a zsánerművek, amelyek a szórakoztatás mellett egyben korunk mindennapjait is megmutatják, és ennek érdekében mernek innovatívak lenni.

Csákvári Géza 

szerelemrekattintva01A netes világ mozgóképes manifesztációja terén elég sokat tett Timur Bekmambetov, de ő főleg thrillerben gondolkodik (mint például a Profilban). Safy Nebbou francia rendező a romantikus dráma terén tesz kísérletet arra, hogy konkrét társadalmi jelenséget mutasson meg: méghozzá a chatrandik nem mindig „egyszerű” világát. A történet középpontjában Claire (Juliette Binoche) áll, aki kellemes ötvenesként a fiatal fiúkat szereti. Amikor szembesülnie kell azzal, hogy az öreg – bár ez természetesen relatív – testére egyre nehezebben tud szeretőt csábítani, a közösségi médiát használja ki. Effektíve készít egy kamu profilt, amelyen huszonéves lánynak adja ki magát, és morális kontrollját félretéve, megengedi magának, hogy bepasizzon egy szemtelenül fiatal férfival. Aztán persze jönnek a problémák, amikor egyre több szó esik a személyes találkozóról. Nebbou rendezésének erőssége, hogy leginkább az idősödő, ám a boldogságért felelőtlenül hazugságspirálba bonyolódó nő karaktertanulmánya érdekli. Ehhez pedig megtalálta a tökéletes színésznőt Juliette Binoche személyébe, aki elképesztő amplitúdóval alakítja a szerepet, és lássunk csodát: Binoche túl sok filmes munkája miatt joggal gondolhattuk azt, hogy mindent láttunk már tőle, most azonban képes volt újra friss, eddig tőle nem látott energiákat megmutatni.

voxmeter075

101 perc, francia-belga

Kapcsolódó cikkek:
Legendás állatok: Dumbledore titkai
Oscar-jelölések 2012, avagy Hugo's Eleven
2011.03.17.- Dobolj, ha tudsz!

Kapcsolódó cikkek:

  1. A magazin: 2014. december
  2. Valentin nap a FilmBox csatornákon
  3. Az Arany Kesztyű

 

Szólj hozzá!