Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 7    

A password will be emailed to you.

Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság

2022.12.08. (Puss in Boots: The Last Wish) Idén visszatér mindenki kedvenc tejimádó, kardforgató, veszélyekre fittyet hányó macskája. A DreamWorks Animation több mint egy évtized után rukkol ki egy új kalanddal a Shrek-univerzumból, amelyben a bátor bandita Csizmás Kandúr ráébred, hogy nagy ára volt annak, hogy fittyet hányt a veszélyre, és nem ügyelt a testi épségére. Kandúr nyolcat eltékozolt a kilenc életéből, bár már nem is számolta őket. Most tehát az eddigi legnagyobb kalandja vár rá: vissza akarja szerezni az életeit. Nekivág a Fekete Erdőnek, hogy megkeresse a legendás Kívánságcsillagot. Ám mivel már csak egy élete maradt, Kandúrnak meg kell alázkodnia, és segítséget kell kérnie egykori társától és vetélytársától, a lenyűgöző Puha Praclitól. Útjuk során betársul melléjük – bár nem kérik – egy izgága, fecsegő, fáradhatatlanul vidám blöki, Perro. Együtt veszik fel a harcot Aranyfürtöcskével és a Három Medve Maffiacsaláddal, valamint egy rémisztő fejvadásszal, a Nagy Gonosz Farkassal…

KRITIKA

Nem feltétlenül a Shrek-filmek szupercuki mellékszereplőjétől várnád, hogy elgondolkodtasson a halálról és a múlandóságunkról, de csodálatos, hogy mégis így alakult.

Tóth Csaba

pussinbootsthelastwish01Hihetetlen, hogy már tizenegy év eltelt az első Csizmás-mozi óta, és be kell vallanom, az a film nem hagyott bennem mély nyomokat. Kissé csodálkoztam is, hogy ennyi idő után miért látták jó ötletnek a folytatást, viszont a helyzet az, hogy egy ennyire ihletett második résszel csak rendkívül ritkán találkozhat az ember. A Csizmás, a kandúr – Az utolsó kívánság olyan az animációs filmek között, mint élőszereplős mozik közt A keresztapa 2 vagy az Aliens.
A film már az egészen képregényes, sokszor a Pókember – Irány a Pókverzum! animációjára emlékeztető képi világával lenyűgözi a nézőt, ráadásul egy olyan fantáziadús, kreatív, dinamikus és vicces akciójelenettel indít, hogy rögtön megvesz kilóra. A kalandfilmes jelleg tehát adott, és a film ezen a téren sem vall kudarcot, de az igazi meglepetést az jelenti, hogy Joel Crawford rendező (Croodék 2 – Egy új kor) milyen komolyan veszi a címszereplője drámáját: egy nagy hős élete virágában kénytelen azzal szembesülni, hogy ő sem halhatatlan, a szembenézés az elmúlásával pedig arra kényszeríti, hogy átértékelje az eddigi életét. Ugyan tele van minden jobbnál jobb poénokkal és vagány akciójelenetekkel, az alkotók nem hagyják, hogy a sztori fő gondolata bármikor is háttérbe húzódjon: a Csizmás, a kandúr – Az utolsó kívánság egy cuki rajzfilmfigura egzisztenciális válságát mutatja be meglepő mélységgel, ugyanakkor nem megfeledkezve arról sem, hogy a gyerekek is élvezhessék. A Halálfarkasnak pedig ott a helye az év legjobb filmes gonoszai között.

voxmeter090

100 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Thor: Szerelem és mennydörgés
A magazin: 2021. november
2011.05.26.- Másnaposok 2.

Kapcsolódó cikkek:

  1. Utolsó éjszaka a Sohóban
  2. Raya és az utolsó sárkány
  3. Az utolsó párbaj

 

Szólj hozzá!