Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 1    

A password will be emailed to you.

Gyűlölök és szeretek

2022.01.20. (The Hating Game) Lucy egy kiadó társigazgatójának asszisztenseként dolgozik, és próbál felfelé törni a ranglétrán. Ebben jócskán megnehezíti a dolgát a vele szemben ülő ambiciózus Joshua, akivel ki nem állhatják egymást, amit nem is rejtenek véka alá: különböző passzív-agresszív játékaikkal az őrületbe kergetik nem csak a másikat, de munkatársaikat is. Kettejük viszonya azonban akkor kezd el igazán komplikálódni, mikor a gyűlölet mellett a vonzalom is begyűrűzik a kapcsolatukba.

KRITIKA

Az egyik legismertebb romkomos klisé, hogy két olyan ember szeret egymásba, akik eleinte látszólag gyűlölik egymást.

Tóth Csaba

thehatinggame01Lucy és Josh egy könyvkiadónál dolgoznak: szépek, szinglik és… gyűlölik egymást. Az érzelmek csak tovább fokozódnak, amikor kiderül, hogy mindketten ugyanazt a zsíros állást pályázták meg a cégnél, így a szokásos napi szurkapiszka mellett már vetélytársak is lesznek. Csakhogy, mint gyorsan kiderül, a gyűlölet mögött erőteljes szexuális feszültség is rejlik, és ennek tudatában egyre izgalmasabbá válik ez a vetélkedés.
Gyűlölök és szeretek egy klasszikus munkahelyi romkom, ahol a két főhős addig gorombáskodik egymással a melóban, hogy végül egy ágyban kötnek ki. Az adok-kapok valóban szellemes, és vannak pillanatok, amikor a film mosolyt csal az arcunkra, de sajnos túl hamar nyilvánvalóvá válik, hogy ez az állítólagos gyűlölet itt valójában vonzalmat takar, és amint ez világossá válik a szereplők számára is, kéne egy kis konfliktus, hogy elhiggyük, ezek ketten nem kapcsolnak rögtön „és boldogan éltek, amíg meg nem haltak”-üzemmódba. Ám ez csak nem akar jönni, hőseink ehelyett erősen mondvacsinált okokból nem jönnek össze. A film nagy szerencséje, hogy a kémia jól működik Lucy Hale és Austin Stowell (A vágyak szigetében játszottak már együtt) között, így a cselekmény alibizését is könnyebben meg tudjuk bocsátani. A Gyűlölök és szeretek könnyed kis semmiség, olyasféle film, amiben tíz éve még Katherine Heigl és Gerard Butler játszotta volna a főszerepeket.

voxmeter070

102 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Rambo V: Utolsó vér
Támadnak a Pixelek!
Diaz és Rogen

Kapcsolódó cikkek:

  1. Egy humorista élete
  2. Hivatali eltávozás

 

Szólj hozzá!