Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 12    

A password will be emailed to you.

Fiatal szeretők

2022.09.08. (Les jeunes amants) A 71 éves, szabad és független Shauna úgy érzi, már maga mögött hagyta szerelmi életét, a 45 éves Pierre pedig nős, családos ember. Az egykori szeretők 15 évvel első találkozásuk után újra összefutnak egy kórház folyosóján. Nehezen birkóznak meg érzelmeikkel: nem tudják félretenni ellentéteiket, mégis továbbra is megmagyarázhatatlan vonzalmat éreznek egymás után. A nemrég megözvegyült Shauna, akinek már unokái is vannak, újra meg akar győződni arról, hogy kívánatos nőként is lehet rá tekinteni.

KRITIKA

Huszonöt évnyi korkülönbség akkor válik igazán pikánssá egy párkapcsolatban, amikor a két érintett fél közül a nő az idősebbik fél.

Tóth Csaba

fiatalszeretok01Shauna, a visszavonult, hetvenéves építész már úgy hiszi, hogy a szerelmi élete végéhez ért. Sosem gondolná, hogy ő még egyszer újra szerelembe eshet, azt meg pláne nem, hogy a férfi, aki iránt gyengéd érzéseket fog táplálni, egy nála huszonöt évvel fiatalabb orvos lesz. Egy orvos, akinek odahaza van egy szerető felesége és két gyermeke. Carine Tardieu rendező egy elhunyt izlandi rendezőkollégája félbehagyott projektjét folytatta, aki a saját édesanyja kései szerelmének történetéről tervezett filmet. A sztorit nyilván a maga ízlésére formálta, de a problémafelvetésekből és néhány nyers érzelmeket mutató jelenetből érződik, hogy valós történet ihlette. Amikor a fiatal (oké, 45 éves, de Shaunához képest fiatal) orvos felesége megtudja, hogy a férjének szeretője van, először még hajlamosnak tűnik a megbocsátásra. Ám amikor tudomására jut, hogy a nő huszonöt évvel idősebb a férjénél, az őt alakító Cécile de France olyan ragyogó összeomlásjelenetet produkál, hogy szinte kicsordul a vászonról a fájdalma. Hiszen akkor jön rá, hogy a férje nem azért lépett félre, mert egy fiatal női testre vágyott, hanem valóban szerelmes, tényleg az érzelmei vezényelték Shauna karjaiba.
A film kissé komótos tempóban, de végig őszintén mesél arról, milyen megpróbáltatások várhatnak az emberre egy ilyen helyzetben, az őszinte érzelmekről pedig Melvil Poupaud mellett a francia film egyik nagyasszonya, Fanny Ardant gondoskodik.

voxmeter065

Fiatal szeretők a Magyar Filmadatbázisban!

114 perc, francia-belga

Kapcsolódó cikkek:
Nyomorultak
Portré a lángoló fiatal lányról
A magazin: 2011. szeptember

Kapcsolódó cikkek:

  1. Ígéretes fiatal nő
  2. Portré a lángoló fiatal lányról
  3. Szép csendben

 

Szólj hozzá!