Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 11    

A password will be emailed to you.

Vegyél el

2022.02.10. (Marry Me) A Jennifer Lopez és a latin zenei világsztár Maluma eredeti dalaival telepakolt romantikus vígjátékban Lopez alakítja Kat Valdezt, a szupersztár énekesnőt, Owen Wilson pedig Charlie Gilbertet, a matektanárt. Ez a két idegen úgy dönt, hogy összeházasodnak, és aztán majd megismerik egymást. A szokatlan románc két különböző emberről szól, akik valami igazit keresnek egy olyan világban, ahol az értéket a lájkok és a követők jelentik. Ez egy modern szerelmi történet a celebekről, a házasságról, és a közösségi médiáról.
Kat Valdez a világ legszexibb és legbefolyásosabb celeb-párjának a fele, a társa a menő új szupersztár, Bastian. Miközben Kat és Bastian kikerülhetetlen slágere, a „Marry Me” a slágerlisták csúcsára tör, az előadók a rajongók előtt készülnek egybekelni egy olyan szertartáson, melyet számos platformon élőben sztrímelnek majd.
Erre a koncertre rángatja el a lánya és a legjobb barátnője az elvált gimnáziumi matektanárt, Charlie Gilbertet. Amikor Kat pár pillanattal a szertartás előtt megtudja, hogy Bastian megcsalta az asszisztensével, az élete balra fordul, összeomlik a színpadon, kétkedni kezd a szerelemben, az igazságban és a hűségben. Ahogy habkönnyű világának szappanbuborékja szétpattan, tekintete találkozik egy idegenével – egy arccal a tömegben.
Ha az, amit jól ismersz, cserben hagy, talán az a válasz, amit nem ismersz, így az ihletett őrület egy pillanatában Kat úgy dönt, hogy összeházasodik Charlie-val. És ami impulzív reakcióként indul, lassanként váratlan szerelemmé fejlődik. Ám amint a különféle erők arra szövetkeznek, hogy szétválasszák őket, felvetődik az alapvető kérdés: vajon képes-e két ember, akik ennyire különböző világokból jönnek, áthidalni a kettejük közti szakadékot, és vajon tudnak-e olyan helyet teremteni közösen, ahová mindketten tartoznak?
Az új romantikus vígjáték Bobby Crosby képregénye alapján készült, a forgatókönyvet John Rogers (A titkok könyvtára) and Tami Sagher (A stúdió) and Harper Dill (Mick kell a gyereknek!) írta, a rendező Kat Coiro (Felhőtlen Philadelphia, Halott vagy).

KRITIKA

Nehéz ám a popsztárok élete! Jennifer Lopez lekoppintotta a Sztárom a páromat, de nem sok jó sült ki belőle.

Soós Tamás

marryme01Az előzetes alapján úgy tűnt, minden idők egyik legrosszabb romkomját fogják látni azok, akik jegyet váltanak Jennifer Lopez és Owen Wilson Valentin-napi szerelmesfilmjére, de a Vegyél el még nekik is csalódást okozhat: nem is jó, de nem is annyira rossz, hogy már jó legyen, inkább csak bámulatosan sótlan. Valahogy úgy, mint az a matektanár (Owen Wilson), akit a milliárdos popsztár (Jennifer Lopez) elvesz a filmben az egyik koncertjén, miután megtudja, hogy a barátja, a másik milliárdos popsztár megcsalta őt, és ha a tervei ennyire nem jöttek be, miért ne működne a spontaneitás? Ami azt illeti, a filmnek is jól állt volna valami ebből a spontaneitásból, mert olyan, mintha a ’90-es évekből csúszott volna át a mozikba egy véletlenül nyitva maradt téridőkapun. A Vegyél el a csillogó, tündérmesei romkomok letűnt divatját próbálja visszahozni, ami már önmagában valószerűtlen élmény a mai, jóval realistább és átélhetőbb romantikus vígjátékok idejében, csakhogy ehhez nincsenek frappáns ötletei. Az uncsi matektanár itt tényleg uncsi, hiába adtak meg neki mindent, amivel egy filmet el lehet adni (cuki kislány, cuki kutya), ha jó szövegeket elfelejtettek írni. És a két főszereplő között sem szikrázik fel a kémia, csak Jennifer Lopez hoz némi életet a filmbe, mert neki ez tényleg személyes ügy, és lépten-nyomon kihangsúlyozza, mennyi áthallás akad itt a saját életével a többszöri házasság vagy a díjátadókon való mellőzöttség miatt. Hogy a Vegyél elbe néha mégis költözik némi szerethető báj, az neki és a menedzser szerepében felbukkanó, trónokharcás John Bradley-nek köszönhető.

voxmeter050

112 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Kritika: Félvilág
Poszter-mustra #3
Oscar-jelölések - A király beszéde az élen

Kapcsolódó cikkek:

  1. Charlie angyalai
  2. Playmobil: A film

 

Szólj hozzá!