Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 3    

A password will be emailed to you.

Playmobil: A film

2019.09.26. (Playmobil: The Movie) Mikor Marla öccse, a szeleburdi Charlie az emberek világából hirtelen átkerül a PLAYMOBIL® varázslatos világába, a kötelességtudó Marla utánaered, hogy hazahozza. Játékfigurává válni már önmagában is nagy kaland, de még inkább az egy olyan helyen, ahol minden sarkon újabb ismeretlen világ vár ránk. Szerencsére a lány gyorsan új barátokra tesz szert a nagydumás kamionsofőr Del, a jóképű titkosügynök, Rex Dasher, valamint egy melegszívű robot és egy különc tündérkeresztanya személyében, akik segítenek neki eligazodni a játék útvesztőjében. A különleges kalandokon keresztül Marla és Charlie is megtanulják, hogy mindegy, hogyan alakul az élet, ha eléggé hiszel magadban, bármit elérhetsz!

KRITIKA

45 éve dobta piacra a német Brandstätter-csoport az egy csapásra hatalmas népszerűségre szert tevő játékfiguráit, az évfordulót megünneplendő pedig most megérkezett a fröccsöntött bábuk egész estés animációs kalandja – nyilván a LEGO-mozik sikerét remélve. Csakhogy a két film úgy viszonyul egymáshoz, mint az őket ihlető játékfigurák: az utóbbi jóval összetettebb.

Arányi Zsuzsanna

playmobil01Miután Marla (Anya Taylor-Joy) és Charlie (Gabriel Bateman) mindkét szülőjüket elveszítik egy autóbalesetben, az addig európai utazásról álmokat szövögető kamaszlány kénytelen a családfenntartó szerepét magára ölteni. Pár évvel később a túlságosan megkomolyodó Marlát és öcsikéjét egy viharos veszekedés során beszippantja magába egy játékkiállítás terepasztala, hogy a Playmobil világában, játékfigurákként legyenek kénytelenek megoldani konfliktusaikat, és felfedezni néhány örökérvényű igazságot, köztük az egyik legfontosabbat: legyen bármilyen nehéz is az élet, gyermeki kalandvágyunkat nem szabad elfojtani magunkban. A legnagyobb baj, hogy az egész film szinte csak egy Playmobil bemutató, ami prezentálja a potenciális vásárlók számára, hogy hányféle világra ruházhatnak be, de film szintjén nem igazán kezd semmit ezekkel a mikrouniverzumokkal. A készítők a 10 év alatti közönséget célozták be, nincsenek olyan fifikás megoldások, mint a konkurens játékgyár mozijában, a párbeszédek és a dalok is csak a minimumot hozzák, ellenben van sok slapstick humor és glitter – talán egyedül a Bondra hajazó titkos ügynök tesz kísérletet a gyerekeket elkísérő szülők szórakoztatására is.

voxmeter050

Playmobil – A film a Magyar Filmadatbázisban!

99 perc, francia-amerikai

Kapcsolódó cikkek:
VOXRádió #136
A magazin: 2012. május
10.10.21.- Lourdes

Kapcsolódó cikkek:

  1. Angry Birds 2: A film
  2. BUÉK: egy közös film Magyarországról
  3. 3 animációs film versenyez majd az Oscarért

 

Szólj hozzá!