Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 8    

A password will be emailed to you.

Angry Birds 2: A film

2019.08.08. (The Angry Birds Movie 2) A madarak még mindig dühösek. Madársziget boldog lakói, és köztük a három jómadár, Piros, Chuck és Bomba mindig jót akar, és jó kedvre vágyik, de valami folyton közbejön, ami miatt kénytelenek csúzlit ragadni, és nagy dúlva-fúlva harcba szállni. Szerencsére nekik az áll jól, ha dühösek… A Madár-szigeten fészkelő társaság a világ legismertebb sztárcsapata: naponta két és félmilliárdan játszanak velük. A filmváltozat első része hatalmas sikert aratott, világszerte több mint 350 millió dolláros jegybevételt csipegetett össze.

KRITIKA

Már az első Angry Birds-filmet sem várták sokan, de mivel szolid sikert – és több, mint 350 millió dollárt – aratott, folytatás is készült hozzá. Amely pont ugyanolyan felesleges, mint az elődje volt.

Soós Tamás

angrybirds01Az Angry Birds – A film – az első és a második is – annak köszönhetően készült el, hogy elképesztően népszerű lett a malacokra lövöldöző madarakról szóló mobiltelefonos játék. Megtekintése tíz év felett csak szülői felügyelet nélkül volt ajánlott, mert hiába az animációs filmek kettős beszéde – egy seggreülés a kicsiknek, egy popkulturális poén a nagyoknak –, a filmet épkézláb történet híján csak a jól kimunkált animáció, meg a laposan szálló gegek adták el. A helyzet a második filmre sem változott – de miért is változott volna, ha már elsőre is bejött? Az alkotók látszólag nagyon erőlködtek, milyen konfliktusra lehetne felhúzni a folytatást, de nem tudtak semmi izgalmasat kiizzadni magukból: a háborúzó malacokat és madarakat tűzszünetre és összefogásra kényszerítő új fenyegetés fárasztóan butácska sztorit szül, az újonnan behozott figurákat – főként a szemüveges hupikék törpikét, azaz Okoskát hamisan cuki szuperlányként újraértelmező Silvert – pedig olyan vékonyra írták, hogy ha nem villantanák ránk folyton 3D-s óriás szemeiket, észre sem vennénk, hogy léteznek. Az Angry Birds 2 – A film is részt vesz abban az amerikai kulturális vállalkozásban, amelyben a macsó férfiak az okos nőknek adják át a stafétabotot, de ha ezt csak ilyen nagybetűs üzenetben, nem jó gegek társaságában tudják megcsinálni Hollywoodban, akkor inkább ne is erőlködjenek vele! Az Angry Birdsnek így továbbra is a lakossági bulislágerekhez való bizarr vonzódása a legszórakoztatóbb vonása: ezúttal a ’80-as évek diszkóját párosították a kortárs hiphoppal, amely egy csodálatosan félresikerült, de legalább mosolygásra késztető soundtracket eredményezett.

voxmeter050

96 perc, amerikai-finn

Rendező: Thurop Van Orman
Írta: Peter Ackerman, Eyall Podell, Jonathon E. Stewart
Zene: Heitor Pereira
Fényképezte: Simon Dunsdon
Eredeti hangok: Jason Sudeikis, Josh Gad, Bill Hader, Danny McBride, Peter Dinklage, Rachel Bloom

Kapcsolódó cikkek:
James Bond 60 koncert
The Eagle előzetes
10.10.28.- Képzelt szerelmek

Kapcsolódó cikkek:

  1. 3 animációs film versenyez majd az Oscarért
  2. BUÉK: egy közös film Magyarországról
  3. Oscar 2012: A némafilmes lett a legjobb film

 

Szólj hozzá!