Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 1    

A password will be emailed to you.

BUÉK: egy közös film Magyarországról

Szilveszterkor forog Magyarország első közösségi dokumentumfilmje, a BÚÉK. - A BÚÉK egy egész estés, közösségi film, amely Magyarország egyetlen napját, 2013-14 szilveszterét dolgozza fel. A film célja, hogy közösen, egy minden eddiginél színesebb és személyesebb képet hozzunk létre Magyarországról.

Miért pont a szilveszter? Az év utolsó napja felfokozott, mindenkit megmozgató esemény, ami különösen jól láthatóvá teszi a különböző társadalmi csoportok, korosztályok, szubkultúrák sajátosságait. Ez az a pillanat, amikor a régi hiedelmek és hagyományok összeolvadnak a fogyasztói társadalom modern kori rituáléival. Ez az a pillanat, ami mindenki számára kézzel foghatóvá teszi az idő múlását. Összegezzük és értékeljük az elmúlt év eseményeit, a változásban bízva várjuk az új évet.

Éppen ezért bárki előtt nyitva áll a lehetőség, hogy a film most induló weboldalán, a www.buekfilm.hu -n keresztül december 31-től feltölthesse saját történetét, élményeit videó formájában az idei szilveszterről, hogy a sok kicsi történet összeálljon egy egész estés dokumentumfilmmé. A nyílt pályázat mellett számos fiatal filmes is részt vesz a produkcióban, ők egy-egy karaktert követnek majd végig december 31-e és január 1-e között, 24 órán keresztül. A film bemutatóját 2014 decemberére tervezik az alkotók, akik jelenleg még további partnereket is keresnek a projekthez.

A projekt partnerei: MOME, MKE Intermédia, Werk Akadémia, We Love Budapest, Szeretlek Magyarország, Vidget, ARC, Magyarhangya, MAFSZ, DocuArt, iamnewhere, Bridge Budapest

FELHÍVÁS

Itt a lehetőség, hogy részese legyél az első magyar közösségi filmnek! A BÚÉK egy egyedülálló filmprojekt, aminek Te is szereplője és/vagy alkotója lehetsz!

A BUÉKfilm felhívás videója: http://youtu.be/8yLx9JZvvG8

Készíts videót bármilyen eszközzel, bármilyen minőségben 2013.12.31-e reggelétől 2014.01.01-e reggeléig és töltsd fel a buekfilm.hu oldalon!

Őszinte, személyes anyagokat várunk a szilveszter estédről. Mutasd be, mivel töltöd az év utolsó napját és hogyan kezded az elsőt! Milyen gondolatok, érzések vannak benned? Kikkel és hogyan töltöd a szilvesztert? Mi történik ilyenkor a városban, vagy faluban ahol élsz?

Nem kell profi filmesnek lenned: a kézikamerádat vagy a mobilodat is használhatod a filmed elkészítéséhez. Több száz, vagy akár több ezer feltöltött videót várunk, hogy azokból állítsunk össze egy különleges pillanatképet, egy portrét a mai Magyarországról.

További információ a film honlapján: http://www.buekfilm.hu/ és Facebook oldalán: https://www.facebook.com/buekfilm?ref=ts&fref=ts

Kapcsolódó cikkek:
Nincs gonosz
VOX különszám: Sorozatok 5
Macskanő vs. IMAX

Kapcsolódó cikkek:

  1. 3 animációs film versenyez majd az Oscarért
  2. Oscar 2012: A némafilmes lett a legjobb film
  3. Szilveszter éjjel: A vörös szőnyeg

 

Szólj hozzá!