Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 8    

A password will be emailed to you.

Veszélyes

2022.01.20. (Dangerous) Dylan Forrester, egy bűnös múltú szociopata, a feltételes szabadlábra helyezését nyugodt körülmények közt szeretné tölteni, az antidepresszánsok és a különös pszichiátere segítségével. Egy nap azonban Dylan testvére, Sean Forrester professzor rejtélyes körülmények közt meghal. Dylan elhatározza, hogy utánajár az igazságnak. Eközben nemcsak az FBI ered a nyomába, hanem egy csapat felfegyverezett zsoldos is a színre lép, hogy megszerezzenek valamit, amit Dylan testvére rejtegetett. Dylannek a túléléshez minden taktikai képességére szüksége lesz.

KRITIKA

Mel Gibson mint mókás, alkesz pszichiáter? Scott Eastwood, mint szociopata exgyilkos? A Bourne-filmek és a nagy Clint Eastwood-kalandok keresztezése, nyakon öntve a Coen tesók humorával?

Soós Tamás

dangerous01A cél biztos ez volt, és ha csak a szándékot kéne díjazni, a Veszélyes az év legjobb B-filmjei között lehetne. Az kezdettől fogva egyértelmű, hogy a testvére rejtélyes halálának utánaeredő, börtönviselt szociopata sztoriját egy kicsit másképp akarta megcsinálni David Hackl, aki a Fűrész 5 mellett tényleg olyan B-filmeket rendezett, amikre már talán ő maga sem emlékszik. Az érzelmekre képtelen kisebbik testvér kálváriáját fekete humorral szövi át, és aztán a sztorin is mindig csavar egyet. Azt hinnéd, az elején felbukkant kopó kergeti majd át a fél világon Scott Eastwoodot? Akkor menjünk el egy lakatlan szigetre, ahová a zsaru nem tud eljutni. Akciófilmet vársz? Legyen inkább ostromthriller, és helyezzük a hangsúlyt a családi drámára! Aztán pedig figurázzuk ki az egészet… sikertelenül. Ilyen az, ha egy nem túl tehetséges csapat próbál Coen-filmet forgatni. Mel Gibson tényleg csak pillanatokra bukkan fel bolondozni, Scott Eastwood pedig végre kimenőt kapott, és játszhat fapofával, hiszen szociopataként a legtöbbször nulla érzelmet kell produkálnia – ezt az érzelemmentességgel küszködő, kicsit esetlen figurát viszont tényleg jól hozza. Más pozitívum nemigen akad a filmben, a poénok a legtöbbször félrecsúsznak, a figurák inkább érthetetlenül és nem ironikusan bizarrok, a Veszélyes pedig megreked egy szatíra és egy bűnös élvezetnek számító B-film között félúton, így aztán egyik tábor rajongóit sem tudja kielégíteni.

voxmeter050

99 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A nomádok földje
A magazin: 2012. augusztus
2010.12.02.- Ilyen az élet

Kapcsolódó cikkek:

  1. A magazin: 2017. július
  2. Szuperagy
  3. Gibson terhes társaság

 

Szólj hozzá!