Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 4    

A password will be emailed to you.

Robert De Niro lesz a zsűri elnöke Cannes-ban

A híres amerikai színész-rendező, Robert De Niro lesz az idei Cannes-i Filmfesztivál zsűrijének elnöke – jelentették be a szervezők. A filmsztár nem először vezeti a világ egyik legjelentősebb filmes mustrájának zsűrijét, a 80-as években kétszer is betöltötte a posztot. Így a május 11. és 22. között megrendezendő 64. Cannes-i Filmfesztivál már a harmadik lesz, amelyen a kilenctagú zsűri elnökeként tevékenykedik. Robert De Niro személye extra csillogást biztosít a fesztiválnak, amelyen tavaly a szokásosnál kevesebb volt a sztár, és amelynek filmes felhozatala sem nyűgözte le a kritikusokat 2010-ben. Az Arany Pálmát tavaly egy thaiföldi film, a Boonmee bácsi, aki képes visszaemlékezni korábbi életeire című alkotás vihette haza.

Robert De Niro megtiszteltetésként és különleges lehetőségként tekint a felkérésre. Mint hangsúlyozta, a New York-i Tribeca Filmfesztivál és a katari Doha Tribeca Filmfesztivál társalapítójaként különösen nagyra értékeli a zsűrik munkáját, hiszen fontos feladatot vállalnak, amikor kiválasztják azokat az alkotásokat, amelyek a filmes világ legfelsőbb szintjén képviseltetik magukat.
Az ilyen fesztiválok segítik a nemzetközi filmes közösség tagjai közötti kapcsolatok fejlődését és tartós kulturális hatást gyakorolnak – vélekedett a színész-rendező.

(MTI)

Kapcsolódó cikkek:
Sikoly VI
Kritika: Félvilág
A magazin: 2011. június

Kapcsolódó cikkek:

  1. Shia LaBeouf visszakapta drogdíler apját
  2. Gibson terhes társaság
  3. Downey is másnapos

 

Szólj hozzá!