Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 8    

A password will be emailed to you.

Kívül a közösségi hálón

A Facebook az alapítójának, Mark Zuckerbergnek néhány milliárd dollárt termelt, de a róla készült film alkotói is bőven profitálnak belőle. David Fincher új rendezése – a kritikusok visszajelzései szerint – az évad egyik biztos Oscar-befutójának tűnik; és az egyik legesélyesebb a díjra a forgatókönyv szerzője, akinek a nevéhez többek közt Az elnök emberei-sorozat és az Egy becsületbeli ügy is fűződik.

Aaron Sorkin az első adandó alkalommal rávetette magát a témára. A Zuckerbergről szóló életrajz 3. oldalán tartott, amikor jelentkezett a könyv jogaiért. Ami már csak azért is érdekes, mert a felvirágzó internet-kutúráról szóló történetbe úgy szeretett bele, és úgy írta meg, hogy egyáltalán nem ért a számítógépekhez.

– Nem vagyok egy nagy Internet-ász – ismerte el Hollywood egyik legkeresettebb forgatókönyvírója. – Hetente egyszer bekapcsolom, elküldök néhány e-mailt, és ennyi. A Facebookkal is úgy voltam, hogy hallottam már róla, de a könyv elolvasása előtt még nem használtam.

Az írás során az elegáns Los Angeles-i egyetem, az UCLA egy komputerszakos hallgatóját kérte fel szakértőnek: a filmben elhangzó számítógépes szöveg az ő segítségével készült.

IC Press

Kapcsolódó cikkek:
Batman
Nincs gonosz
Pavarotti

Kapcsolódó cikkek:

  1. Tolvajok rendezője

 

Szólj hozzá!