Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 4    

A password will be emailed to you.

2011.02.17.- New York, I Love You

KRITIKA

A Párizs, szeretlek! című szkeccsfilm párdarabjában ismét neves rendezők mesélik el kedvenc városuk történeteit.

Villányi Dániel

A párizsi mozi sikere után négy évvel a film producerei belevágtak egy New York-i projektbe is, ami végül tizenegy rendező által forgatott epizódokból állt össze, köztük olyan neves alkotókkal, mint Fatih Akin, Mira Nair, Brett Ratner, de itt látható Natalie Portman rendezői bemutatkozása is. Natalie Portman színészként is szerepel az egyik epizódban, és a film rövidke jeleneteiben olyan sztárok tűnnek fel, mint Orlando Bloom, Chris Cooper, Andy Garcia, Ethan Hawke vagy James Caan.
A néhol zseniális, néhol érdektelen (de igazából csak egymás mellé illesztett nagyon különböző kisfilmekből álló) Párizs, szeretlek!-kel szemben a New York, I Love You darabjai meglepően egy hullámhosszon rezegnek. Mindegyik szellemes, mindegyik dumálós és mindegyik hangulatfilm, amiben az is közrejátszhatott, hogy a rendezőknek a feladat kiírása szerint mindössze egyetlen nap alatt kellett leforgatni az epizódjukat. Semmis kis történetek, amelyek valamit mégiscsak elkapnak, és érzékeny kézzel vágva, az egészet egy anyagként kezelve egymásba folynak, egyszerre egységes és sokszínű filmet hozva létre.
A történetek nagy része pedig nem meglepő módon a szerelem és a párkapcsolatok körül forog, így a New York, I Love You nemcsak hangulatos moziélménynek, de intelligens randifilmnek is ideális.

103 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Sötét vizeken
Lótolvajok
2011.06.09.- Az igazság ára

Kapcsolódó cikkek:

  1. Irult-pirult szegény Natalie Portman
  2. 2011.02.10.- Csak szexre kellesz
  3. 2011.01.06.- Szerelem és más drogok

 

Szólj hozzá!