Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 7    

A password will be emailed to you.

Magic Mike utolsó tánca

2023.02.09. (Magic Mike’s Last Dance) Magic Mike (Channing Tatum) szünetet tart. Elbúcsúzott a show-tól, nem vetkőzik többet. Nagy tervei voltak, de azokkal csődbe ment, úgyhogy jobb híján koktélokat kever. Míg ő maga bele nem keveredik valamibe: egy unatkozó milliomosnő (Salma Hayek) szerződteti és Londonba csábítja, hogy az ő színházában hozza össze Magic Mike pályájának legnagyobb showműsorát. Olyan világba keveredik, amit nem ismer, és egyelőre nem is nagyon szeret. De azt csinálja, amihez ért: összeszedi Európa legjobban mozgó, legjobb testű, legmerészebb táncosait, kitalálja a koreográfiát, átépíti a színpadot, és mehet a műsor! Azaz mehetne, ha nem jönne közbe néhány olyan akadály, ami nyilvánvalóan lehetetlenné teszi a premiert. Például az, hogy a nő, aki minderre rábeszélte, valami titokban valami egészen másra vágyik…

KRITIKA

Sosem gondoltuk volna, hogy trilógiává érik Channing Tatum sztrippermeséje, ami a harmadik részre ért odáig, hogy ez már tényleg „Mindent a szemnek!”

Tóth Csaba

magicmikeslastdance01Amikor Steven Soderbergh 2012-ben hétmillió dollárból leforgatta kicsiny független filmjét, a Magic Mike-ot, valószínűleg eszébe sem jutott, hogy egy hollywoodi franchise alapkövét teszi le éppen. Azóta készült már hozzá egy sikeres folytatás is Magic Mike XXL címmel 2015-ben, de a legnagyobb durranást egy élő show, a Magic Mike Live hozta, ami először Las Vegasban gyűjtötte a rajongóit, de azóta járt már Berlinben és Londonban is, s e sorok gépelése közben is zajlik egy nagy arénaturné szerte az Egyesült Királyságban. Ezt a show-t látta Soderbergh is, és leginkább ez ihlette a Magic Mike utolsó táncát, amivel a kör bezárult: egy film ihletett egy live show-t, ami aztán ihletett egy filmet. Részben talán ennek is köszönhető, hogy a harmadik rész érzésre kicsit olyan, mint egy kétórás reklám lenne az élő produkcióhoz.
Soderbergh maximális erőbedobással dolgozik a kockahasak és a vonagló, akrobatikus mozgású testekben rejlő erotika minél kreatívabb bemutatásán, az eredményeit pedig nem szeretném vitatni: a film eleji privát tánc Salma Hayekkel, illetve a filmvégi erotika az esőben is egészen kiváló látványelemek, Channing Tatum pedig még 42 évesen is úgy dobja le magáról a textilt, hogy arra nincsenek szavak. Az már kissé problémásabb, hogy a látványos táncok között előadott sztori tényleg csak töltelék, a dialógusok sokszor bántóan bugyuták, a szerelmi szál pedig az erotikus feszültség megléte ellenére sem működik, mert igazából nem jövünk rá, hogy ez a két ember hosszútávon mit akarhat egymástól.

voxmeter055

112 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Zombieland: A második lövés
Kritika: Félvilág
2011.02.17.- A fa

Kapcsolódó cikkek:

  1. Haywire előzetes
  2. Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság
  3. Raya és az utolsó sárkány

 

Szólj hozzá!