Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 8    

A password will be emailed to you.

Énekelj! 2

2021.12.02. (Sing 2) Az Illumination nagy sikerű, zenés animációs filmje folytatódik nagy álmokkal és káprázatos slágerekkel, hiszen az elszánt koala, Buster Moon, és az ő állati sztárcsapata az eddigi leglátványosabb szuperműsorukra készülnek… a világ szórakoztatóiparának csillogó fővárosában. Csak egy bökkenő van: először meg kell győzniük a világ legzárkózottabb rocksztárját (az eredetiben a legendás ikon, Bono a hangja), hogy csatlakozzon hozzájuk.
Buster és csapata sikerre vitte az Újhold Színházat, de Buster nagyobb trófeát szemelt ki magának: új műsorral akar előrukkolni a Kristálytorony Színházban a csillogó-villogó Redshore Cityben. Ám összeköttetések híján Buster és társulata kénytelen belopni magát a világhíres Crystal Entertainment irodáiba, ahol a főnök egy könyörtelen farkas mogul, Jimmy Crystal. A kis csapat kétségbeesetten próbálja felkelteni Mr. Crystal figyelmét, és Günter előáll egy elképesztő spontán ötlettel, amelyhez aztán Buster is gyorsan csatlakozik: azt ígérik, hogy az új műsor sztárja a rocklegenda oroszlán, Clay Calloway lesz. A gond csak annyi, hogy Buster még sosem találkozott Clayjel, aki elzárkózott a világtól már több, mint egy évtizede, amikor elveszítette feleségét, és azóta színét sem látták… Miközben Günter segít Busternek megálmodni egy nem is evilági színházi remekművet, és miközben egyre nagyobb a nyomás (és a fenyegetés) Mr. Crystal részéről, Buster nekivág, hogy felkutassa Clayt, és rábeszélje, hogy térjen vissza a színpadra. Ami Buster világsikerről szőtt álmodozásának indul, olyan érzelmes utazássá alakul, amely bizonyítja, hogy a zene ereje képes meggyógyítani a legbánatosabb szívet is.

KRITIKA

A daloló állatos, animációs kasszasiker folytatásából megtudhatjuk, hogy… Bono egy oroszlán. Mármint egy igazi oroszlán. Aki U2-dalokat énekel.

Kovács Gellért

sing01Ennél többre sajnos nem jutunk – az Énekelj! 2 alkotói ugyanis valóban képtelenek voltak valamit kifundálni, amivel élvezetesen meg tudják indokolni, hogy az előre könyvelhető minimális bevételen kívül miért is hívták színpadra figuráikat. Mint általában a tehetségkutatós műsorfolyamokban, úgy itt is azok a részek a legszerethetőbbek, amelyekben a sóbizniszbe vágyó szereplők bizonyos válogatókon mutatják be, mit tudnak – illetve mit nem tudnak. S csakúgy, mint 2016-ban, úgy most is vicces tud lenni, mondjuk egy csiga, ahogy egy mobiltelefonra tapadva énekel. De az ehhez hasonló pillanatok néhány Coub-nyi másodpercig tartanak csupán. És szinte mindegyik benne volt az előzetesben.
Ami marad: tagadhatatlan kibúvósztori, amelyben Buster Moon, a koala szeretne egy nagyobb színházban nagyobb műsort csinálni. Ehhez pedig össze kell szednie az első részben verbuvált csapatát. No és megnyerni Bonót, a szomorú oroszlánt. Akit Clay Callowaynek hívnak. És ezért a macinak és társulatának sokat kell rohangálnia, meg kiabálnia.
Az Énekelj! egy szerethető, bűbájjal teleszórt jukebox musical volt, ez meg csak azért van, hogy legyen – hiába szólal meg benne számos menő popsláger, sokkal inkább úgy tűnik, mintha a film gonosza, a lelketlen farkas készítette volna, aki csak megjátssza, hogy érdekli bármi más az eladott jegyeken kívül. Pedig mi most is a koala szívét vártuk dobogni.

voxmeter050

112 perc, amerikai-japán-francia

Kapcsolódó cikkek:
VOXRádió #137
A magazin: 2013. január
2002.12.05.- Harry Potter és a Titkok Kamrája

No related posts.

 

Szólj hozzá!