Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 11    

A password will be emailed to you.

Kuponkirálynők

2021.09.16. (Queenpins) A kuponvagdosás még sosem volt ennyire bűnös élvezet… Connie (Kristen Bell), a külvárosi háziasszony ki akar törni a hétköznapi sivárságból: elege van a tonnányi adósságból, és hogy a férje totál hibbantnak nézi a kupongyűjtési mániája miatt. Pedig a kupon az egyetlen dolog, ami igazán lázba hozza. Úgy dönt, végre kezébe veszi az irányítást, és a legjobb barátnőjével (Kirby Howell-Baptiste) egy briliáns kuponcsalási ötlettel állnak elő: miközben kuponokat lopnak megavállalatoktól, fillérekért adják tovább azokat a rászoruló családoknak. A csajok ezzel a tuti biznisszel pillanatok alatt több millió dollárt zsebelnek be. A pénzcsináló gépezet pedig egyre nagyobb méreteket ölt: a kuponkirálynők privát gépen repkednek, szupergyors autókkal száguldoznak, és még egy fegyverkereskedővel is üzletelnek. Ám minden nagymenő nyomában ott liheg valaki… ezúttal egy szerencsétlen kármegelőzési tiszt (Paul Walter Hauser), és egy FBI ügynöknek kinéző postai felügyelő (Vince Vaughn) próbálja kézre keríteni az agyafúrt svindlerduót.

KRITIKA

Ezt a filmet egy „egyet fizet, kettőt kap”-kuponnal lett volna a legtutibb megnézni.

Oblath Ádám

queenpins01Connie (Kristen Bell) és Jojo (Kirby Howell-Baptiste) szinte minden idejüket azzal töltik, hogy begyűjtik az összes fellelhető kupont, hogy aztán azokat felhasználva óriási pénzeket spóroljanak. Majd amikor kiderül, hogy a cégek minden panasz után küldenek egy ingyenes kupont, Connie vérszemet kap, és kieszeli az évtized legnagyobb kuponhamisítási csalását, amellyel aztán milliókat keresnek. Csakhogy hamarosan egy szakember szegődik a nyomukba.
A karaktereket ugyan megváltoztatták, de a film egész pontosan leköveti a 2012-es valós eseményeket. Az író-rendező házaspár, Aron Gaudet és Gita Pullapilly egész kellemes tempóban vezeti végig a cselekményt. Kristen Bell és Kirby Howell-Baptiste jól hozzák a kertvárosi feleséget és annak legjobb barátnőjét, valamint Paul Walter Hauser is remek a túlsúlyos, az életével elégedetlen kuponszakértő szerepében.
A sztori ugyan nem tartogat csattanókat vagy különösebben nagy meglepetéseket, de nem is nagyon ül le a cselekmény. A legjobb és egyben legrosszabb része a Kuponkirálynőknek azonban az a döntés, hogy a készítők elbagatellizálják az ügy jelentőségét. Folyamatos poénforrás, hogy a hatóságok magasról tojnak a kuponokra és az azokkal való visszaélésre, valamint, hogy mennyire nem akarják komolyan venni a játékidő felénél belépő postai nyomozót, Vince Vaughnt. Ez a komolytalankodás körülbelül a film közepéig működik, a többi részében viszont érthetetlen, miért kezeli az ügyet mindenki egy ártalmatlan kis kuponcsalásként, amikor már több tíz milliós kárt okoztak a csajok.

voxmeter060

110 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Arany Málna-díjazottak 2014
Vetítés: Machete
Száguldó rendező

Kapcsolódó cikkek:

  1. 10.11.11.- Már megint te?!
  2. Richard Jewell balladája
  3. Kritika: Pieces of a Woman

 

Szólj hozzá!