Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 10    

A password will be emailed to you.

Sweat

2021.07.08. (Sweat) Sylwia mindent a maximumon pörget. Sikeres fitnesztrénerként emberek ezreit motiválja. A közösségi média sztárja, aki nemcsak az edzésekről és a sikereiről, de az érzéseiről is gyakran posztol a rajongóinak. Sylwia a teljes életét az edzőteremben és az online térben éli. A csillogó felszín alatt azonban meg nem értettség, magány és szeretetéhség rejtőzik, amit egy idő után már nem akar elrejteni a külvilág elől.

KRITIKA

Az influenszer magányossága.

Tóth Csaba

sweat01Ahhoz képest, hogy mennyire átszelik az életünket az Instagram-celebek, a jelenséggel mostanáig a filmvásznon jobbára csak dokumentumfilmek formájában találkozhattunk. Magnus von Horn svéd rendező jó érzékkel jött rá, hogy ez kiváló filmes terep lehet, és ő nem valamiféle leleplező/kifigurázó szatírát kívánt tető alá hozni e világ bemutatásával, inkább a téma drámai oldala érdekelte. A Sweat arról szól, hogy a közösségi média valójában közösség helyett csak magányba taszít, a folytonos hazugságban élés elidegenít, és ha egyetlenegyszer is megengeded magadnak a luxust, hogy őszintén kitárulkozz a követőid előtt, az őszinteségedért lehet, hogy nagy árat kell fizetned.
Sweat főhőse Sylwia, a lengyel fitnesz influenszer, aki egy rossz napján videóban beszél a követőinek arról, mennyire magányos, és mennyire vágyik arra, hogy valaki szeresse és elfogadja őt. A videója nagy visszhangot kelt, és ezzel nem tud mit kezdeni, ráadásul úgy fest, egy rajongója követni és zaklatni kezdi őt. Könnyű volna kritikusan, gúnyosan közeledni Sylwia karakteréhez, de von Horn inkább mély empátiával próbálja megérteni őt és a mozgatórugóit, ebben pedig kiváló partnere a lengyel színésznő, Magdalena Kolesnik, aki nem engedi, hogy Sylwiából csak egy karikatúra legyen. Lehet, hogy a Sweat triviális igazságokat mutat be, de a benne lévő emberi dráma nagyon is valódi, és ez teszi végül izgalmas filmélménnyé.

voxmeter080

106 perc, lengyel-svéd

Kapcsolódó cikkek:
Fekete telefon
A szerelem röviden
A hobbit: az első képek

Kapcsolódó cikkek:

  1. Szép csendben
  2. A búcsú
  3. Bestiáda

 

Szólj hozzá!