Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 2    

A password will be emailed to you.

Trollok a világ körül

2020.10.29. (Trolls World Tour) Minden csupa csillám és boldogság Trollvárosban, amíg Pipacs királynő és Ágas meglepő felfedezést nem tesznek – vannak más troll világok is az övéken túl, és mindegyikben más zenei irányzat az úr. Amikor egy titokzatos fenyegetés az ország összes trollját veszélybe sodorja, Pipacs, Ágas és a barátok bandája nekivág a nagyszabású expedíciónak az ismeretlen tájakon át, hogy végrehajtsák a lehetetlent, és harmóniát hozzanak létre a különféle trollok között, hogy együtt nézhessenek szembe a végzettel. A nagysikerű animációs film várva várt folytatása összehozza a különféle zenei műfajokat, a poptól a countryn át a hip-hopig; a kemény rocktól a funkon át a K-popig, az elektronikus tánczenéről nem is beszélve!

KRITIKA

Talán eredetibb módon igen, de ennél cukibban nem lehet elmagyarázni a kicsiknek, hogy miért nem baj, ha valaki más(t szeret)…

Oblath Ádám

trollsworldtour01A trollok színes, csilli-villi világában dúl a popbuli minden nap. Boldogság van, amíg ki nem derül, hogy nem ők az egyedüli trollok a világban. Ők csupán a poptrollok. De vannak más zenei irányzatot képviselő kis lények, akik azért váltak el egymástól, mert nem bírták összeegyeztetni a másságukat. Ez önmagában véve még nem akkora gond, de most Barb királynő, a rocktrollok vezetője elhatározta, hogy leigázza az összes többi zenei irányzatot, hogy a rock alatt egyesítsen mindenkit. Így Pipacs és Ágas ismét nekiindulnak egy nagy kalandra, hogy megbékítsék a sötét lelkű rocker csajt.
Már az első rész is túltolta a cukiságot, de tette mindezt úgy, hogy azért senkinek nem feküdte meg a gyomrát. Valami ilyesmit hozott tető alá a második rész is, amelynek sztorija még inkább csak alibi jelleggel van jelen a dalok között, de még így sem lehet elvitatni tőle, hogy felismeri a saját határait, és meg sem próbál többet nyújtani, mint egy felszínes, de kellemes másfél óra. A zenéknél nyilván sokat számít, hogy kinek mennyire szíve csücske egy-egy szám, de összességében rendben van a válogatás. A humor is működik, ráadásul nem is csak a kicsiknek, hiszen nem valószínű, hogy a gyerkőcök felismerik Ozzy Osbourne-t, mint az agyát a karrierjével együtt régen a háta mögött hagyó öreg rocker trollt.

voxmeter060

Trollok a világ körül a Magyar Filmadatbázisban!

90 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A 100 legjobb filmduma
Monos
2011.08.18.- A majmok bolygója: Lázadás

Kapcsolódó cikkek:

  1. Vetítés: Scott Pilgrim a világ ellen
  2. 2011.01.06.- Scott Pilgrim a világ ellen
  3. 2011.02.10.- Egy jobb világ

 

Szólj hozzá!