Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 9    

A password will be emailed to you.

Addams Family: A galád család

2019.10.31. (The Addams Family) Csettintésre készülj! A Halloween első számú famíliája, Addamsék visszatérnek a mozivászonra első animációs vígjátékukban. A környék legfurább családja viccesen, szokatlanul és nevéhez méltó módon értelmezi újra, mit is jelent jó szomszédnak lenni.

KRITIKA

Csúnyák. De nem úgy, ahogy kéne.

Kovács Gellért

addamsfamily01Készüljön már egy animációs mozifilm Charles Addams 1938-ban született vicces horrorfamíliájáról – gondolhatták az MGM-nél. Hogy miért? Leginkább azért, mert olyan még nem volt.
Hát most lett, s azt sem állíthatjuk, hogy Conrad Vernon és Greg Tiernan (Virsliparti) rendezése szellemiségét tekintve ne lenne méltó a legendás figurákhoz. Amivel komoly baj van – s mivel egy hollywoodi projektről beszélünk, ez eléggé megdöbbentő probléma –, az a külalak. A kisebb, de még mindig nem elhanyagolható gond meg azzal lehet, hogy ez az új galád család korántsem olyan kacagtató, mint amilyen a régi volt.
Az előbbi bibi, mármint, hogy bénácskán néz ki az animáció, talán magyarázható a 40 milliós költségvetéssel, de ha nincs elég pénz az álmokra, akkor nem feltétlenül muszáj azokat valóra váltani, ugye. Utóbbi meg leginkább azért érdekes fejlemény, mert Vernonék érezhetően inkább a franchise klasszikus olvasatát tartották szem előtt, amikor elkészítették a filmet, hiszen a történet is leginkább Addams alapsztorijából merít: a finoman szólva is fura család összetűzéséből a gyanúsan egyforma és „tökéletes” kertváros megvezetett lakóival. De ami fura, arról jól tudjuk, hogy sokkal szebb, de minimum izgalmasabb annál, mint amit sokszor elfogadottnak vélünk – régi, változatlanul érvényes tanulság. Már csak egy kívül-belül tisztességesebb film kellett volna hozzá, s máris örömmel üdvözöltük volna több mint 80 éve körberajongott, halálian dilis kedvenceinket ebben a formában is.

voxmeter040

Az Addams Family – A galád család a Magyar Filmadatbázisban!

86 perc, kanadai-amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Egy szép reggelen
Golden Globe-nyertesek 2019
2011.03.31.- A torinói ló

Kapcsolódó cikkek:

  1. FOMO: Megosztod, és uralkodsz
  2. A bűn királynői
  3. Karate Kölyök

 

Szólj hozzá!