Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 10    

A password will be emailed to you.

Zombieland: A második lövés

2019.10.17. (Zombieland: Double Tap) A zombie apokalipszist is meg lehet szokni. A négy túlélő, Columbus, Tallahasse, Wichita és Little Rock számára is hétköznapivá váltak az élőhalottak támadásai, a harc és a vér.
A Fehér Házból kiköltöznek Amerika középső vidékére: de hamarosan megbánják a döntésüket. Nemcsak túlélőkkel találkoznak, hanem a zombik új fajával is: szupererős és szuperfurcsa lényekkel… Éppen tíz évvel ezelőtt mutatták be a Zombielandet. Azóta mind a négy főszereplőt jelölték Oscarra (Emma Stone meg is kapta a díjat), és újra mindannyian visszatérnek a kísérteties humorú, vagány és fantáziadús film folytatására.

KRITIKA

Néhány folytatás azért rossz, mert teljesen ugyanolyan, mint az első rész. Vagy azért, mert nincs benne semmi új. Aztán van olyan is, ami pont azért működik, mert ugyanazt kapjuk, mint az első részben. Szerencsére a Zombieland második része az utóbbi kategóriába esik.

Oblath Ádám

zombieland01A 2009-es első rész óta tíz év telt el. Ez idő alatt többször merült fel a folytatás terve, sőt, egy időben még egy, a filmet folytató sorozat is nagyon közel került a megvalósításhoz. Konkrétan olyan közel, hogy az Amazon le is forgatta, majd közzé is tette az első részt, ám végül nem szavaztak neki bizalmat, így ment a levesbe a projekt. Tekintve, hogy az összes színészt pénztakarékosabb változatra cserélték, ez annyira nem egy bánatos dolog. Főleg az új film tekintetében.
A második rész ugyanis semmi újdonságot nem ad – már ami a történet folyását tekinti. Persze van neki egy kevés cselekménye, akadnak különböző zombik és új arcok, de vitathatatlan, hogy a már ismert karakterek dinamikája viszi el a hátán az egész produkciót. Azt, viszont játszi könnyedséggel.
Tallahassee, Columbus, Wichita és Little Rock tíz éve együtt csapatják. Keresgélik az új otthont, amit úgy néz ki, meg is találtak a Fehér Ház képében. Little Rock viszont élni akar egy kicsit, így meglép egy jámbor, békeszerető hippivel, a megfogyatkozott csapat pedig az időközben felnőtt társuk nyomába szegődik.
Ruben Fleischer rendező nem változtatott a recepten: igyekszik mindegyik jelenetből kihozni a lehető legviccesebb szituációt, amelyeket szinte kizárólag a karakterekre épít. Nem próbál semmit belemagyarázni a látottakba, és nem rest megszakítani a cselekményt egy-egy humoros képsor miatt. Emiatt persze a Zombieland – A második lövés nem lesz több egy baromi szórakoztató, vicces zombihentelésnél, kellemesen ismerős arcokkal. De annak nagyon jó.

voxmeter070

99 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Oscar-nyertesek 2020
2011.04.21.- Forráskód
Kívül a közösségi hálón

Kapcsolódó cikkek:

  1. Az: Második fejezet
  2. 10.10.07.- 22 lövés
  3. Egy herceg és egy fél

 

Szólj hozzá!