Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 7    

A password will be emailed to you.

10.10.07.- 22 lövés

KRITIKA

Pár héttel A belső kör magyarországi premierje után Jean Reno ismét maffiózót alakít, de ezúttal egy sokkal nézhetőbb filmben.

Nagy István

Mi itt a VOX-nál lassacskán küldetésünknek érezzük a magyar filmcímek elleni harcot, és nem csak akkor háborodunk fel, amikor Erőszakik típusú állatságokkal szembesülünk. Ezúttal klasszikus félrefordításról van szó: az még hagyján, hogy nem tartották meg az eredeti címet (A halhatatlan), de a nemzetközi verzió (22 golyó) teljesen rendben lett volna, miért kellett 22 lövésre változtatni? Ez ugyanis egész egyszerűen nem fedi a valóságot, csak hát az a baj, hogy ha itt most megmondanánk, hogy miért, akkor alaposan kimerítenénk a spoiler fogalmát.

Füstölgés helyett koncentráljunk a filmre: tisztességes akció-krimit látunk, melyben Jean Reno charlesbronsonos stílusban oszt alvilági igazságot, miután túlélt egy merényletet. A gyors vágásoknak köszönhetően egy pillanatra sem ül le a történet, vannak jól kivitelezett üldözések, megfelelő mértékben visszafogott színészi alakítások és a műfajhoz képest szokatlanul kidolgozott karakteri szálak. Az egész filmet persze Reno alakítása határozza meg és teszi emlékezetessé: látszik, hogy a kisujjában van a figura, és mégis kihozza belőle a legtöbbet. És sokkal elegánsabban öregedik, mint Gérard Depardieu.


francia, 117 perc

Kapcsolódó cikkek:
Katonadolog
Mátrix: Feltámadások
Egy humorista élete

No related posts.

 

Szólj hozzá!