Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 6 + 10    

A password will be emailed to you.

2010.12.09.- Narnia Krónikái – A Hajnalvándor útja

KRITIKA

A Narnia Krónikái harmadik felvonása tulajdonképpen nem rossz, de még véletlenül sem jó. Viszont jobbára érdektelen és meglehetősen unalmas is.

Klacsán Csaba

Nem rossz, mert a legfiatalabb nézők igényeit minden bizonnyal maradéktalanul kielégíti majd a varázslatokat, beszélő állatokat és mindenféle furcsa szerzeteket felvonultató harmadik narniai (tan)mese is, ráadásul a legújabb fejezet már rövidebb, mint a komor és extra hosszú második rész. Viszont nem is jó, ugyanis a film valamennyi erénye könnyedén befért az előző mondatba. Csakhogy ezt a szintet legtöbbször még a Bebe TV is hozza, ez pedig 2010-ben a moziban már édeskevés.
Az már az első két résznél világossá vált, hogy a C.S. Lewis hét részes regényfolyamára épített filmes franchise finoman szólva sem tudja majd beváltani a hozzáfűzött reményeket, de ennyire látványosan azért mégsem illik beletörődni a kudarcba. A párbeszédek zöme továbbra is röhejes, a forgatókönyv nélkülözi a humort, ráadásul ezúttal is csapongó, miközben a főbb szerepeket alakító színészek láthatóan motiválatlanok. Ezen a téren talán csak a mindig lelkes Cinc Vitézt emelhetnénk ki, de ő ugye teljes mértékben animált… A végeredmény tükrében nem csak a 3D-tuning, de a rendezőváltás – az első két részt dirigáló Andrew Adamsont A világ nem elég c. James Bond-filmet is jegyző Michael Apted váltotta – is hiábavalónak tűnik, A Hajnalvándor útja ugyanis semmivel sem jobb vagy érdekesebb, mint az előző két rész. Jó adag pattogatott kukoricával tízéves korig még biztosan rendben lesz, de a szülői felügyeletet ellátóknak már javallott a kispárna is.

115 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Kilakoltatás
Jean Seberg minden rezdülése
Raya és az utolsó sárkány

Kapcsolódó cikkek:

  1. Narnia segít
  2. 2010.12.02.- Zimmer Feri 2.
  3. 2010.11.25.- Szerelmes lettem

 

Szólj hozzá!