Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 7    

A password will be emailed to you.

Moziban kvízeltünk

Május 24-én a Szikra moziban voltunk, de nem filmvetítésre ültünk be, hanem valami egészen másra. A régi moziterem mára egy multifunkciós rendezvény-komplexummá alakult, a legmodernebb hangtechnikával, bárpultokkal, de megmaradt a színpad és az óriási vászon is. Ez utóbbin ment a QuizNight.hu 5. országos bajnokságának döntője.

Mi az a QuizNight.hu? A pub quiz műfaj továbbgondolása: Álmos és Gábor gondoltak egyet 5 évvel ezelőtt, és elkezdtek vetélkedőket szervezni vendéglátó helyekre. Ahogy az lenni szokott, sok embernek megtetszett a kezdeményezés, és egyre több helyszín jelezte, hogy szeretnék, ha ott is lenne kvíz. Rájöttek, hogy nekik az lesz a legegyszerűbb, a játékosoknak pedig a legjobb, ha minden helyszínen ugyanaz a kérdéssor megy le, egy időben. Így elég hetente egyet összeállítani, és az egészből csinálhatnak egy bajnokságot, ahol a heti fordulókon elért pontokat vezetik fel a honlapra. Később már ez sem volt elég, úgyhogy bevezették a jelvényeket: extra dolgokkal lehet pontot szerezni, úgymint a halloweeni tökfaragás, a farsangi beöltözés, movemberi bajusz növesztés, húsvéti locsolóvers, vagy ha lehozod a szüleidet is játszani. A bajnokság minden évben szeptember végén indul, és 26 forduló után május végén van a döntője. A játékra az elmúlt évad során 8 városban, 19 helyszínen lehetett jelentkezni, és minden hétfőn kb. 1400 ember vett részt rajta. Kb. 350 csapat próbálta ki az év során a játékot, és a legjobb 100 csapat juthatott be a döntőbe, a már említett Szikra moziba, ami ma PRLMNT néven üzemel.

Ezt a bajnokságot csináltuk végig idén már másodszor mi is, és szerencsére előkelő helyen, tizenhatodikként kerültünk be a megmérettetésre. Rajtunk kívül még 700 ember küzdött a bajnoki címért. A 26 forduló során a legtöbb pontot gyűjtő csapat, az Antarktiszi Vakolók négy másik csapattal együtt öt pontos előnnyel várta a kezdést. A kérdéssor összeállításakor a hely láthatóan megihlette Álmosékat, akik a színházból szabad asszociációval csináltak kapcsolatkört (megoldás: ész, mint szín-ész, vagy éppen függöny, repertoár), a villámkérdésekre pedig ismert filmekből válogattak ki jeleneteket, és azokhoz kapcsolódóan tettek fel kérdéseket. A döntő az idei legnehezebb kvíz volt, a bajnoki címet az Arany10-nek sikerült elhozni a Pollen és a tavalyi bajnok FAKT08 előtt.

Most szabadságra mennek, a nyáron csak egy pár quiz lesz, de szeptember végén kezdődik a 6. évad. Mi biztosan ott leszünk! Ti is jöttök?

A QuizNight.hu honlapja: quiznight.hu
QuizNight.hu a Facebookon: facebook.com/quiznight.hu

Kapcsolódó cikkek:
A vadon hívó szava
Oscar-nyertesek 2018
Vetítés: Johnny English újratöltve

Kapcsolódó cikkek:

  1. Moziban a Depeche Mode!

 

Szólj hozzá!