Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 3    

A password will be emailed to you.

2011.04.14.- Hopp

KRITIKA

Szigorúan gyerekeknek!

Balázs Bence

A CGI-állatok + B kategóriás színészek jól fialó filmgyárának legújabb terméke Husiról, a leendő húsvéti nyúlról szól, aki inkább világot látna, dobossá válna, mint hogy átvegye apjától a stafétabotot. Hova máshova mint Hollywoodba repül a Húsvét-szigetekről, hogy aztán összeakadjon Freddel (James Mardsen), a munkanélküli naplopóval, akit éppen kirúgtak otthonról a szülei. Ketten együtt számos kalandon keresztül megtanulják, hogy mit jelent a felelősségvállalás és a felnőtté válás.
Nincs kétségem afelől, hogy a legkisebb korosztály, akinek ezt a filmet szánták, élvezni fogja a mesét, a nagyobbak (azaz a szülők) azonban – rossz szóviccel élve – hoppon maradnak. Vannak benne azért olyan jelenetek, amelyek egyértelműen nekik szólnak, például nem hiszem, hogy egy négyéves tudja, ki David Hasselhoff. Az egykori Knight Rider-sztár cameójának a film egyik nagy poénjaként kellene működnie a készítők elgondolása szerint, ehelyett csak simán kínos.
Húsvét vallási hátterével ne nagyon foglalkozzunk, az új húsvéti nyúl a rock ’n’ rollt részesíti előnyben. Hiába, Hollywood tényleg megváltoztatja az embert (nyulat). A felnőtté válás erkölcsi tanulsága is kicsit elcsúszott: Fred élete célja az lesz, hogy húsvéti nyúl legyen(!), ami azért más kategória, mint a Télapó bőrébe bújni. A Hopp nem családi film, hatéves kor felett nem igazán szórakoztat, inkább az a fajta, amelyet be lehet rakni a DVD-be addig, amíg a szülők a húsvéti tojásokat elkészítik és eldugják.

95 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Chiara története
Bébi úr: Családi ügy
Szex és pszichoanalízis

Kapcsolódó cikkek:

  1. 2011.04.14.- A belgrádi Fantom
  2. 2011.01.13.- Zöld darázs
  3. 2011.01.06.- Szerelem és más drogok

 

Szólj hozzá!