Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 3    

A password will be emailed to you.

Rófusz Ferenc életműve a Daazo.com-on

Kossuth-díjat kapott Rófusz Ferenc Oscar-díjas és Balázs Béla-díjas animációs- és rajzfilmrendező. A hivatalos indoklás szerint “az életet és annak értelmét kutató, nemzetközileg is nagyra becsült animációs és rajzfilmrendezői munkásságáért.” Ennek kapcsán a Daazo.com örömmel mutatja be a rendező teljes rövidfilmes életművét.

A Daazo.com összegyűjtötte és mindenki számára elérhető tette Rófusz Ferenc rövidfilmjeit, köztük az Oscar-díjas Légy (http://www.daazo.com/film/018ecff4-f2d9-102a-b73e-000e2e531ae0) című animációt, amely korában egyedülálló háttéranimációs technikát alkalmazott, és nézőpontbeli újtásként a címadó légy szemszögén keresztül mutatja be a történéseket. A gyűjteményben megtekinthető továbbá a Holtpont (http://www.daazo.com/film/e9c025ba-f2da-102a-b73e-000e2e531ae0/) című rövidfilm is, mely egy halálraítélt utolsó perceit meséli el, és rendszerellenessége miatt a szocializmusban betiltották. A kollekció része ezenkívül a Gravitáció (http://www.daazo.com/film/756942ae-f2db-102a-b73e-000e2e531ae0/) címet viselő kisfilm is, amely a közismert newtoni történetet helyezi új megvilágításba, valamint a Dog’s Life (http://www.daazo.com/film/b2cf690a-f2dd-102a-b73e-000e2e531ae0/) és a Ceasefire (http://www.daazo.com/film/1bdfede0-f2dc-102a-b73e-000e2e531ae0/), melyek ismét a nézőpontváltással játszanak el, legyen szó kutyává vált emberekről az előbbi esetében vagy egy háborús helyzet gyermekszempontú bemutatásáról, mint az utóbbi rövidfilmben. Végül megnézhetjük Rófusz Ferenc showreeljét is, amely referenciaként minden munkájából tartalmaz egy rövid részletet, és a mester sokoldalúságának egyértelmű bizonyítéka.
A Daazo.com az Európai Unió MEDIA programja által támogatott rövidfilmes közösségi weboldal filmkészítőknek és filmrajongóknak. A többezernyi kortárs rövidfilm bemutatása mellett fő célja, hogy olyan filmeket is a közönség elé tárjanak, amelyek éppen amiatt értékesek, mert régiek, és emiatt többségüket a feledés nem éppen jótékony homálya fedi. A Rofusz Ferenc filmjeit bemutató gyűjtemény célja, hogy megőrizze és ráirányítsa a figyelmet a magyar kultúra eddig rejtett kincseire, amelyeket minden filmkedvelőnek érdemes megnéznie. A filmek angol felirattal tekinthetők meg, így a nemzetközi közönség számára is élvezhetőek.

Rófusz Ferenc rövidfilmes életműve a következő linkre kattintva érhető el: http://daazo.com/rofusz/

Kapcsolódó cikkek:
Asterix és Obelix: A középső birodalom
Alcarrás
Downton Abbey

No related posts.

 

Szólj hozzá!