Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 2    

A password will be emailed to you.

Gátlástalan örökösök

2023.01.05. (The Estate) A két kétségbeesett nővér, Savanna (Anna Faris) és Macey (Toni Collette) úgy döntenek, hogy megpróbálnak halálos beteg nagynénjük kegyeibe férkőzni annak reményében, hogy a házsártos vénség rájuk hagyja majd több millió dollárt érő ingatlanját. A testvérpárnak azonban nem lesz könnyű dolga, mivel nem maradnak sokáig vetélytársak nélkül: további, az örökség után ácsingózó, Savannához és Maceyhez hasonlóan elszánt és gátlástalan rokonok jelennek meg a színen, akik nem adják harc nélkül azt, ami szerintük nekik jár.

KRITIKA

Nincs is jobb egy sztárparádét felvonultató komédiánál – kivéve, ha a humort kifelejtették a képletből. Ez esetben valóságos kínzás végignézni az elpazarolt tehetséget.

Rácz Viktória

theestate01Hogyan lehetne rossz egy film, amiben Toni Collette, Anna Faris, David Duchovny és Rosemarie DeWitt küzdenek a Kathleen Turner által alakított undok nagynénjük örökségéért az asszony halálos ágyánál? Ilyen színészgárdával, egy ennyire gazdag humorforrást felvonultató témát nem lehet annyira elrontani, hogy ne legyen legalább közepesen szórakoztató, ugye? Nos, az író-rendező Dean Craig bizonyítja, hogy lehetséges fájdalmasan ostoba, maróan vicces helyett irritálóan undok filmet készítve pazarolni egy rakás jobbat érdemlő stábtag idejét. És nem az a baj a Gátlástalan örökösökkel, hogy a pénzsóvár szereplők túlságosan antipatikusak lennének, hiszen pont az erősen megkérdőjelezhető viselkedésükön kellene elborzadva nevetnünk. Craignek viszont láthatóan semmi érzéke nincs nemcsak a poénok írásához, de azok megrendezéséhez sem: néhány vicc még működőképes is lehetne, ha nem lenne teljesen élettelen a tálalás. Mostanában mintha minden film a vagyonos elitbe tartozó és az oda vágyó emberek harcáról, a pénz korrumpáló erejéről és a társadalmi rétegek közötti szakadék szélesedéséről szólna, a (Toni Collette-et milliószor jobban használó) Tőrbe ejtvétől A szomorúság háromszögéig: Craig viszont semmit nem tud kihozni ebből a trendi és hálás témából, még egy jó poént sem. A színészek pedig hiába próbálkoznak, ebből ők sem tudnak várat építeni.

voxmeter025

96 perc, brit

Kapcsolódó cikkek:
Jojo Nyuszi
Interjú: George A. Romero
Avatar Special Edition -IMAX

Kapcsolódó cikkek:

  1. Tőrbe ejtve
  2. Prédák

 

Szólj hozzá!