Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 7    

A password will be emailed to you.

Oscar-díjas filmek maratonja a FilmBox HD-n

Oscar- díjas filmek február 27-én, egész éjjel a FilmBox HD-n! Február utolsó vasárnap éjszakáján és az azt követő hajnalban adják át a filmvilág legnagyobb elismerését, az Oscar-díjat az Egyesült Államokban. Amíg eldől kik lesznek az idei nyertesek, a Filmbox HD ízelítőt ad abból, kik nyertek eddig! Öt mestermű és egy izgalmaktól vibráló éjszaka. Tartson velünk hajnalig, amíg kiderül, idén kiknek szól a legendás mondat: „And the Oscar goes to…”!

A filmmaraton este kilenc órakor indul a két Oscar-díjjal jutalmazott Frida című filmmel. Az igaz történetre alapuló alkotás a csodálatos szépségű mexikói festőművésznő Frida Kahlo impulzív életét mutatja be, olyan világsztárokkal, mint Alfred Molina, Edward Norton és a gyönyörű Salma Hayek.

Ezt követi 23 órától az Órák című dráma a FilmBox HD műsorán. Három csodálatos színésznő: Meryl Streep, Julianne Moore és Nicole Kidman, aki alakításáért Oscar-díjban részesült. Három nő, egy regény: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik átéli… de mindannyian a boldogságot keresik.  Világszerte számtalan díjjal méltán jutalmazott alkotás.

Hajnali vérpezsdítőként merüljön el velünk Chicago bűnös bugyraiban. Jazz, gyilkosság, szenvedély, szex. A Szeles Város csillogása elcsábítja Roxie Hartot, a látszólag ártatlan színésznőt, aki arról álmodozik, hogy az ének és a tánc kimenti őt élete egyhangúságából. Néhány nagyon elhibázott lépés folytán a sztárjelölt és ideálja is börtönbe kerül: gyilkosság vádjával… Hat Oscar-díj, dögös zene és világsztárok lépten–nyomon: Catherine Zeta-Jones, Renée Zellweger, Richard Gere. Chicago – a film, ami feltámasztotta a musicalt, 0 óra 55 perckor a Filmbox HD-n.

Az Oscar díjas filmek maratonja, a Szörnyek keringője című alkotással folytatódik. Lawrence Musgrove a siralomházban várja, hogy végrehajtsák rajta a halálos ítéletet. Az afroamerikai férfi végső búcsút vesz feleségétől, Leticiától és fiától. Megbánása megérinti a fiatal fegyőrt, Sonny-t, akinek rasszista apja, Hank szintén börtönőrként dolgozik. Sonny nem bírja elviselni apja gyűlöletét és végez magával. Később, egy szerencsétlen véletlen folytán Hank és Leticia útja keresztezi egymást és a két magányos lélek ráébred, hogy a puszta túlélés érdekében szükségük van egymásra, ám a múlt kísértetei beárnyékolják kapcsolatukat.  A drámában olyan neves színészek játéka látható, mint a felejthetetlen Heath Ledger, Billy Bob Thornton és Halle Berry, aki Leticia karakterének megformálásáért elnyerte az Oscar-díjat.

A filmmaraton minden idők egyik „legkúlabb” mozijával zárul, hajnali fél öttől a FilmBox HD-n. A Ponyvaregény filmtörténelmet írt és olyan sztárok visszatérést segítette elő, mint Bruce Willis és John Travolta. Quentin Tarantino kultmozija három, a rendező által elkülönített gengsztertörténetből, ugyanakkor ezek az epizódok millió apró szállal kötődnek egymáshoz. A film közben fantasztikus ügyességgel játszik az idő- és történeti síkokkal és persze a zenével. Művéért Tarantino megkapta a legjobb forgatókönyvért járó Oscart!

Kapcsolódó cikkek:
Egy igazán dühös ember
Darázs álarcban
Downey is másnapos

Kapcsolódó cikkek:

  1. Valentin nap a FilmBox csatornákon
  2. Oscar 2011: A csoportkép

 

Szólj hozzá!