Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 12    

A password will be emailed to you.

Online megnézhető a Hanna Bisztrója

„Instagram, avagy a magány virágszirmos börtöne – már online megnézhető a Hanna Bisztrója című magyar kisjátékfilm

Instagram- és Facebook-profilok mögött bujkáló traumák, elakadások és remények szimbolikus  filmje a Hanna Bisztrója című magyar kisjátékfilm, amely immár online megtekinthető a film Vimeo-csatornáján: https://vimeo.com/795191025

HannaBisztrójaHannát, a problémái elől a képzelet izolációjába menekülő bisztrótulajdonost Kovács Panka alakítja.  A narrátor szerepében Kertész Péter hallhatjuk.  Török Áron író-rendező főképp közösségi médiában fellelhető posztok tartalmai alapján gyúrta össze Hanna világát, az így kapott abszurd karakter rendhagyó alternatívát ad a hétköznapjainkat egyre  inkább behálózó, véleményünket, döntéseinket befolyásoló internetes szereplők értelmezésére.
A film tükröt mutat a közösségi média formuláit felhasználó, önmagát újraalkotó ember kegyetlen  maximalizmusának is, amely megteremtheti ugyan az egyén „legjobb verzióját”,  de akár fel is számolhatja az intim kapcsolódás lehetőségét.
A szokatlan formanyelvű rövidfilm 2021-ben elnyerte a Malter Filmfesztivál és az Országos Függetlenfilm Fesztivál zsűrijének különdíjait, valamint szerepelelt a 2022-es Zsigmond Vilmos Fesztivál versenyprogramjában. Hanna karakterének érzékeny megformálásért Kovács Pankát számos külföldi fesztiválon díjazták.
A Hanna Bisztrója az I’m FILM és a Cinematic Studio támogatásával, Csernai Judith, Nagy Walter Áron és Kulcsár Arthur Barna produceri közreműködésével született meg.

Kapcsolódó cikkek:
Jövő nyár
Croodék: Egy új kor
Első képek az új Coen filmből

Kapcsolódó cikkek:

  1. Online rövidfilmpremier, ráadásul dupla!
  2. BÚÉK: Már online is elérhető az ország első közösségi filmje
  3. Inception: a zene útján

 

Szólj hozzá!