Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 6    

A password will be emailed to you.

Eltűnt

2023.02.23. (Missing) Mit tehet egy kamaszlány, ha az anyja nem jön haza dél-amerikai nyaralásából? Azt, amit minden kamasz tenne: ha utána menni nem is tud, a neten kezd keresni. És az legalább olyan izgalmas és veszélyes terep, mint a valóságos élet. Grace az anyja nyomában járva egyre mélyebbre merül a net sötét bugyraiba, és egyre furcsább, meglepőbb és riasztóbb tényekre talál. Lassacskán el kell fogadnia, hogy körülötte senki sem az, akinek hitte, senki sem azt mondta eddig, ami a valóság, és az anyja sem az a kedves, visszafogott háziasszony, aminek ő gondolta. A net mindent megőriz. És Grace számítógépének képernyőjén sorra lelepleződnek a titkok – míg végül már a lány sem érezheti magát biztonságban…

KRITIKA

Keresés nyomdokain, most annak a filmnek a vágói, Nicholas D. Johnson és Will Merrick mutogatják a netes felületeket, hogy azok segítségével álljon össze egy csavaros thriller. Összeáll, összeáll, de nem biztos, hogy megjegyezzük.

Kovács Gellért

missing01Jelen esetben a hugica az Eufóriából, azaz Storm Reid képernyőit lessük szűk 2 órán keresztül, hogy kiderüljön, mi történt anyuval (Nia Long). Hová tűnt anyu? –  ez itt a kérdés. A formai truváj most is működik, csakúgy, mint a Keresés idején, a kapcsolat azonban akadozik – nem olyan széles sávú, mint 2018-ban volt. S ezért, a dramaturgia botladozásáért egyértelműen a forgatókönyv a felelős. Igen, a színészi bizonytalankodásokért is: tele van a film tapasztalt karakterszínészekkel (például Joaquim de Almeida és Ken Leung), akik nem attól bizonytalanok, mert esetleg egy mobiltelefon kamerájába kell beszélniük, hanem talán attól, hogy maguk sem hiszik el, hogy ez a sztori van olyan rafinált, mint amilyennek mutatja magát. És nincs is, sőt, maga a szerkezet is meg-megrogy időnként saját vállalásától. Nem mindig lehet tudni, hogy miért is van bekapcsolva az a kamera (még a legvégső csavar tudatában sem), amelyen keresztül épp az eseményeket látjuk.
De még ezzel együtt is van értelme végignézni a filmet, mert mesél valamit fiatalokról és idősebb generációkról, szeretetről és felismerésről.

voxmeter060

Az Eltűnt a Magyar Filmadatbázisban!

111 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Kojot négy lelke
R.M.N.
Tollpárbaj 2011 Május

Kapcsolódó cikkek:

  1. Aki bújt
  2. Pont az a dal
  3. Moonfall

 

Szólj hozzá!