Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 4    

A password will be emailed to you.

Rosszkor, rossz helyen

2022.09.01. (Wrong Place) Egy kisvárosi bűnöző megpróbálja megöletni az egykori helyi rendőrfőnököt, mielőtt az tanúskodna ellene. A biztonsági őrként dolgozó férfival azonban nem is olyan könnyű elbánni, mint gondolták, ezért a családját is fenyegetni kezdik. Amikor az ügy személyessé válik, semmi sem állíthatja meg a törvény egykori őrét, hogy családja védelmében elégtételt vegyen és szembeszálljon a túlerővel.

KRITIKA

„Ennyit a legszebb éveimről” – mondja Bruce Willis, miután – mint körülbelül az összes filmjében – bekap egy lövést a Rosszkor, rossz helyen című filmjében.

Harmai Richárd

wrongplace01És mivel a legendás akciósztár nemrég bejelentette, hogy betegsége miatt végleg visszavonul a filmezéstől, ez lehetne egy megható mondat is, ahol a fikció és a valóság összecseng. De mivel – mint körülbelül az összes filmje az elmúlt években – egy értékelhetetlenül rossz moziról van szó, az egész a legkevésbé sem megható, csak szomorú, de az sem úgy, mint kéne.
Rosszkor, rossz helyen címe elég is cselekményleírásnak: Bruce Willis véletlenül belekeveredik pár kisstílű drogdíler leszámolásába, amitől ő válik a túlélő bűnözők célpontjává. És persze a lánya is pont ekkor érkezik vissza a hegyvidéki kisvárosba, ahol – ki gondolta volna! – nincs térerő, hogy legyen egy kis érzelmi töltete a ZS-kategóriás thrillernek. Nem is lenne ezzel különösebb baj, hiszen aki 2022-ben beül egy olyan Bruce Willis-filmre, amelynek a rendezője eddig kizárólag egy Arany Málnára is jelölt, másik Bruce Willis-filmet rendezett, azért ennél sokkal többet ne várjon. De Mike Burns arra is képtelen, hogy jó iparosként levezényeljen egy sablonos zsánerfilmet. Itt a párbeszédek olyanok, mintha véletlenszó-generátorral rakták volna össze őket, a kötelezően behozott „vicces karakter”, a fekete rendőrfőnök poénjai olyan kínosak, hogy mi érezzük rosszul magunkat tőle, bónuszként pedig kabarészámba megy, hogy hányszor támad fel mindenki, miután halottnak tűnt.
Kevés hiányzik ahhoz, hogy a film paródiaként kezdjen működni – de az a kevés nagyon hiányzik.

voxmeter020

96 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2022. november
Arany Málna-jelölések 2022
10.10.21.- Alfa és Omega 3D

Kapcsolódó cikkek:

  1. 2011.08.18.- Rossz tanár
  2. Arany Málna-jelölések 2022
  3. Rossz tanár bakik

 

Szólj hozzá!