Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 4 + 5    

A password will be emailed to you.

Miután boldogok leszünk

2022.08.25. (After Ever Happy) Tessa többé már nem az az aranyos és ártatlan teremtés, akit Hardin annak idején megismert. A lány már képes megérteni a fiúban forró indulatok természetét, ezért ő az egyetlen, aki képes őt kordában tartani, de még Tessa is döbbenten szembesül mindazzal a keserűséggel, ami előtör Hardinból, mikor felszínre kerülnek tragikus múltjának elfeledett, sötét részletei. Ami biztos, hogy Hardinnak szüksége van a lányra, de az igazi kérdés az, hogy vajon ez fordítva is így van? Meddig mehet el Tessa anélkül, hogy feláldozná önmagát a szerelemért? A világhírű Miután-filmsorozat negyedik, egyben befejező részében választ kapunk minden kérdésünkre.

KRITIKA

Kedvenc romantikus trashünk elvileg az utolsó fejezetéhez érkezett a filmvásznon. A negyedik rész egy pontján majdnem értelmet nyer a franchise, hogy aztán gyorsan visszatáncoljon onnan.

Tóth Csaba

aftereverhappy01Aki nem ismerné a Miután-franchise-t, jöjjön egy gyorstalpaló: amerikai „szomszédlány” Tessa (Josephine Langford) összejön a klipkompatibilisen rosszfiús Hardinnal (Hero Fiennes Tiffin), hogy aztán négy filmen keresztül húzzák/kínozzák egymást, és ne tudják eldönteni, ők valójában egymásnak valók-e. Hardin figuráját anno Harry Styles ihlette, pontosabban a fantáziálás arról, milyen lenne, ha ő lenne a pasija az ember lányának. Az egészből aztán a lelki bántalmazás idealizálása és megideologizálása lett, ahol Tessa megmentő szindrómában szenvedve akarja jobb útra téríteni a sötét múlttal, alkoholproblémákkal és dühkezelési problémákkal küzdő Hardint, akinek a fényképét ki kellene rakni az értelmező kéziszótárban a seggfej szó mellé illusztrációnak, de itt mégis ő a vágy titokzatos tárgya, akire lehet nyálat csorgatni. A negyedik filmben folyik tovább a szokásos huzavona, megy ezerrel a „szeret-nem szeret”-játék, és egy ponton már majdnem elhittem, hogy Tessa végre tényleg rájön, hogy valójában egy bántalmazó kapcsolatban él, és elmenekül onnan, de ezt a „menekülést” is csak arra használják az alkotók, hogy kettejüket sokadszorra is szétválasszák, majd újra összehozzák. Aki látott egy Miután-filmet, igazából látta az összeset, így már bennem is csak egy kérdés maradt: milyen programmal generálják ezeket a kegyetlenül jellegtelen, érzelmes popdalokat, amik végig a háttérben prüntyögnek?

voxmeter025

Miután boldogok leszünk a Magyar Filmadatbázisban!

119 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2023. július
Moziban kvízeltünk
10.10.21.- Tolvajok városa

Kapcsolódó cikkek:

  1. Miután összecsaptunk
  2. Miután elbuktunk

 

Szólj hozzá!