Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 9    

A password will be emailed to you.

Miután elbuktunk

2021.09.09. (After We Fell) Tessa élete egyik legfontosabb döntésének meghozatalára készül, ám hirtelen minden a feje tetejére áll. A lány családjával kapcsolatos titkok felszínre törése minden eddiginél nagyobb próbatétel elé állítja a Hardinnal való kapcsolatát, és ezúttal egyáltalán nem biztos, hogy boldog végkifejlete lesz kettejük szerelmi történetének.

KRITIKA

Miután-sorozat első két része is vontatott és kiszámítható volt egy olyan szinten toxikus párkapcsolatról, amit még Anastasia és Christian is megirigyelne, mindezt kínosan sablonos sztoriba csomagolva. A harmadik felvonás, ki tudja hogyan, de még elődeit is alulmúlja az év egyik legeseménytelenebb filmjével.

Matheika Ábris

afterwefell01Ha romantikus drámáról van szó, főleg, ha az a 17-20 év körülieket lövi be célközönségként, az elvárásainkat mostanában sajnos alacsonyra kell helyeznünk. Így, bár a kritikusok darabokra szedték, a regény olvasói közül sokaknak kifejezetten tetszett az első két Miután-film. Míg a korábbi részek elmentek egy egyszer nézős „bűnös élvezetnek”, a Miután elbuktunk már nem egy „olyan rossz, hogy az már jó”-típusú film, sokkal inkább egy antipatikus karakterek nonszensz problémákon való drámázásainak gyűjteménye. A sztori nyögvenyelős szenvedés az első perctől az utolsóig. Végig ugyanazt a megfáradt formulát követi, amelyben először felmerül valamilyen klisés konfliktus, Hardin (Hero Fiennes Tiffin) és Tessa (Josephine Langford) összevesznek, dögunalmas dráma, eltelik negyedóra, szexjelenet. Majd az egész újra. Az ismétlődő eseménytelenség miatt a kevesebb mint százperces játékidő jóval többnek tűnik két óránál. De mivel semmi komolyabb nem történik, ami a finálé közeledtét jelezné, a végén megjelenő „folytatjuk” felirat, bár megkönnyebbüléssel tölt el, mégis meglepően hat. Pedig nem kamuztak, már le is forgott a negyedik rész, de hát nem csoda, hiszen olcsók ezek a filmek, és a könyvek olvasói még mindig élvezettel habzsolják, de látva a kontrasztot köztük és többi néző véleménye között, talán kéne valami figyelmeztető felirat a plakátra, hogy fogyasztásra csak az alapmű elolvasása után alkalmas.

voxmeter030

99 perc, amerikai-bolgár

Kapcsolódó cikkek:
Szex és pszichoanalízis
VOXRádió - ápr. 21.
2010.12.23.- Utódomra ütök

Kapcsolódó cikkek:

  1. Miután összecsaptunk

 

Szólj hozzá!