Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 5    

A password will be emailed to you.

Arany

2022.04.14. (Gold) Két utazó valószínűleg a valaha talált legnagyobb aranyrögbe botlik a sivatag közepén. A mozdíthatatlan rög felbecsülhetetlen értékkel kecsegtet, azonban megfelelő felszerelés és gépek nélkül nem tudják kiemelni a földből. Míg egyikük útnak indul, hogy meghozza a szükséges eszközöket, a másik férfi az arany mellett marad, és – dacolva a zord sivatagi klímával, a rá leselkedő farkasokkal valamint azon kétségeivel, hogy esetleg sorsára hagyták – várja a segítséget, ami talán sosem érkezik meg.

KRITIKA

Zac Efron és a kegyetlen természet küzdelmét nézhetjük végig egy nem túl mély, de kellően feszült tanmesében az emberi kapzsiságról.

Rácz Viktória

gold01A főként színészként ismert ausztrál Anthony Hayes új filmje egy nyomasztó és nem túl távoli jövőt vázol fel előttünk, ahol Zac Efron próbál egyik pocsék helyről a másik pocsék helyre jutva túlélni, több-kevesebb sikerrel. Az egykori tinisztár a romantikus drámák és stúdióvígjátékok megjárása után komoly vizekre evezett a 2019-es Átkozottul veszett, sokkolóan gonosz és hitvány Ted Bundyjaként, majd lényegében eltűnt három évre, hogy most egy filléres disztópiában, sebhelyek és koszréteg fedte arccal játssza el a Mad Max-esen szűkszavú és rejtélyes múltú tragikus hőst. A George Miller filmsorozatával való párhuzam adja magát, hiszen itt is egy – vélhetően a globális felmelegedés hatására – elsivatagosodott bolygón járunk, ahol ember embernek farkasa, és még a tényleges farkasok is állandó fenyegetést jelentenek. Hayes intenzív narancsszínű környezet helyett egy erősen deszaturált homoktengerben járatja meg Zac Efronnal a földi poklot, aki feladatul kapja egy aranytömb őrzését, miután útitársával véletlenül rábukkannak az életüket megváltoztató kincsre, de a kiemeléséhez egyiküknek el kell mennie egy markológépért. Az élhetetlenné tett bolygó bosszúját jól megragadó Arany korrekt túlélőthriller néhány egészen hatásos jelenettel, de magával ragadó műfaji filmhez túl vontatott, szerzői alkotásnak pedig túlságosan sablonos.

voxmeter060

97 perc, ausztrál

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2022. június
Interjú a Heavy túra rendezőivel
Élő chat Hugh Jackmannel és James Mangolddal

Kapcsolódó cikkek:

  1. Az Arany Kesztyű
  2. Folyékony arany
  3. Arany Málna-jelölések 2015

 

Szólj hozzá!