Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 4    

A password will be emailed to you.

Space Jam – Új kezdet

2021.07.15. (Space Jam: A New Legacy) Néha a szupersztárok is segítségre szorulnak. LeBron James például a nagy bajba került fián próbál segíteni, de kénytelen belátni, hogy egyedül nem boldogul. A legjobbakhoz fordul segítségért: Tapsi Hapsi, bájos barátnője Lola nyuszi, Dodó kacsa, Speedy Gonzales és a többiek szerencsére vállalják, hogy egy mindent eldöntő kosármeccsen állnak ki az űrből érkezett gonoszok ellen. A Firkák a Banditák ellen – kezdődjön az intergalaktikus szupermeccs!

KRITIKA

Az 1996-os Space Jam – Zűr az űrben egy totálisan kretén ötlet szerethető végrehajtása volt. Ha objektíven nézzük, semmiképp sem remekmű, de volt benne valami, ami az egyediségével és az idő múlásával egy nosztalgikus klasszikussá tette a világ legkreatívabb cipőreklámját.

Matheika Ábris

spacejam01Az Új kezdet című folytatásban LeBron James és a fia, Dom – aki LeBron bánatára kosarazás helyett inkább videójátékok fejlesztésével töltené az idejét – beszívódnak egy virtuális világába, ahol egy Al G. Rhythm nevű algoritmus Domon keresztül próbálja megszerezni az apja erejét. LeBronnak a Dom által fejlesztett kosaras játékban kell megküzdenie a saját fiával, hogy megmenthesse őt. Ehhez azonban szüksége lesz egy csapatra. A film vegytiszta szemcsemege. Minden színpompás, az animáció nagyrészt szép, a gyerekeket szinte biztosan le fogja kötni a túl hosszú játékidő és a számukra ismeretlen utalások tömkelegének ellenére. Az Új kezdetet ugyanis szinte már nem is lehet filmnek nevezni. Annyi a reklám, a termékmegjelenítés és a popkulturális referencia, hogy a Ready Player One elbújhat mellette. Tény, hogy ezek között vannak szórakoztatóbb darabok is, de nem telik sok időbe, hogy belefáradj a nagyrészt jobb filmek kétórás promójába. Van itt minden a Casablancától kezdve a Trónok harcán keresztül Stephen Kingig. Még a klasszikus Bolondos dallamok-féle földbe csapódós gegben is Nike logó formájúnak kell lennie a lyuknak. Olyan sötét képet fest ez a látszólag ártatlan mese a filmek jövőjéről, hogy csupán azzal, hogy megnézed, bűnösnek érzed magad. Tud azért szórakoztató is lenni: akad benne néhány jó poén, vannak jó színészek is, na meg rengeteg utalás, épp ezért dühítő, hogy mindemellett ennyire üres és lelketlen.

voxmeter040

115 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Rémálmok sikátora
Isten kegyelméből
2011.10.13.- Fertőzés

Kapcsolódó cikkek:

  1. Hogyan legyél jó feleség?

 

Szólj hozzá!