Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 7    

A password will be emailed to you.

A kaptár: Raccoon City visszavár

2022.01.06. (Resident Evil: Welcome to Raccoon City) A világsikerű játék és filmes franchise eddig izgalmas volt és szórakoztató: most már aktuális is. Az Umbrella Corporation nevű gyógyszergyártó óriásvállalat központja valaha élettel teli, pezsgő város volt. Racoon City ma elhagyott, néptelen romvidék. A felszínen. De lenn a mélyben készülődik valami, ami erősebb és gonoszabb mindannál, amit a gyár eddig a világra szabadított. És ha elindul, az a már így is sokat szenvedett föld lakóinak végét jelentheti. De van néhány túlélő, aki nem hajlandó olcsón adni a bőrét. És azt sejtik, hogy ha bejutnak az Umbrella föld alatti központjába, és rátalálnak a cég néhány féltve őrzött, az elszabadult fertőzéssel kapcsolatos titkára, akkor eséllyel szállnak szembe a gonosszal.

KRITIKA

A kaptár-franchise rebootja egy tévéknek készült B-film érzését adja, néhány érdekes pillanattal és a játékokhoz hű, látványos díszletekkel.

Matheika Ábris

residentevil011998-at írunk, Claire Redfield (Kaya Scodelario) visszatér a rejtélyes Umbrella vállalat árnyéka alatt lassan pusztuló szülővárosába, Raccoon Citybe, hogy figyelmeztesse a bátyját, Christ (Robbie Amell) a várost fenyegető veszélyről, ami közelebb van, és súlyosabb, mint gondolná. A Paul W.S. Anderson-filmek minősége a gyengétől egészen a nevetségesig terjednek. Ha nem is szándékosan, de általában nagyon viccesek a borzalmas CGI-jal, semmilyen karakterekkel és az alapjátékokhoz való zéró hasonlatosságukkal. A Raccoon City visszavár egy területen mégis jobban produkál: a játékok néhány ikonikus helyszínét tökéletesen vitték filmre, s ez sokat hozzáad az atmoszférához. Ez azonban sajnos semmit sem fog jelenteni azok számára, akik nem ismerik az alapot, a film többi része pedig még azoknak sem, akik történetesen ismerik. A Raccoon City visszavár valamilyen oknál fogva egyszerre próbálja feldolgozni az első két játék történetét, plusz még néhány eredeti, teljesen felesleges sztoriszálat tuszkol bele a másfél órás játékidőbe. Az eredmény pont olyan, amilyenre ezek ismeretében számítanál. Túl gyorsan haladnak az események, nulla karakterépítésre van idő, és olyan hirtelen ér véget az egész, hogy még akkor is csalódottságól érzel, ha a film fele óta erre vártál.
A játékok minden fontosabb szereplője feltűnik, de valójában csak egyéniség nélküli referenciák, és így semmit nem jelentenek a nézők számára. Claire az egyetlen, aki valamivel több figyelmet kap, de még ez is édeskevés ahhoz képest, hogy ő a főszereplő. A Raccoon City visszavár egy jóval hithűbb feldolgozás, mint Anderson változata, de cserébe elveszíti a korábbi darabok őrülten szórakoztató egyéniségét. Az utalások és a helyszínek miatt érheti meg a játékok rajongóinak, de mint film, ez csak egy átlagon aluli zombihorror, ami a műfaj minden kliséjét kimeríti, és abban a pillanatban ér véget, hogy épp érdekessé válnának a dolgok.

voxmeter040

107 perc, kanadai-német

Kapcsolódó cikkek:
Medvevilág Szicíliában
A Gyűrűk Ura-maraton
Nyerj filmes pólót!

No related posts.

 

Szólj hozzá!