Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 7 + 7    

A password will be emailed to you.

King’s Man: A kezdetek

2021.12.23. (The King’s Man) Mikor a történelem legszörnyűbb zsarnokai és bűnöző lángelméi összegyűlnek, hogy háborút kirobbantva emberek milliót tüntessék el a föld színéről, egyetlen férfi képes rá, hogy versenyt kell futva az idővel megállítsa őket. Fedezd fel, miként született a legelső független hírszerző ügynökség a KING’S MAN – A KEZDETEK-ben, 2021 decemberétől a mozikban!

KRITIKA

Matthew Vaughn előzménye a Kingsman nevű titkos szolgálat létrejöttéről az a fajta film, ami tíz perccel azután, hogy Raszputyin gyógyító szándékkal Ralph Fiennes térdét nyalogatja, véresen komoly háborús filmmé változik, megmutatva a senkiföldje reménytelenségét. A tónusa folyamatosan változik, de pont ez teszi olyan szórakoztatóvá.

Matheika Ábris

thekingsman01Belefáradva a búr háború borzalmaiba, Orlano Oxford (Ralph Fiennes) pacifista életmódra esküszik fel, és a feleségével együtt életek megmentésére koncentrálja az erejét. De egy félresikerült merénylet alatt a feleségét meglövik. A haldokló utolsó kívánsága a férjéhez az, hogy óvja meg a fiukat, Conradot (Harris Dickinson) a harctól és a háborútól.
Az első Kingsman-film minősége igen kellemes meglepetés volt, tele erős alakításokkal, szinte instant ikonikus szövegekkel és egészen lenyűgöző akciójelenetekkel, amelyekre a mesterien rejtett vágások, a remek kameramunka és a zeneválasztás miatt még ma is élénken emlékszünk. Az Aranykör című folytatás ellenben az a csalódás volt, amire kezdettől fogva lehetett számítani. Az első részben SIM-kártyák őrjöngő gyilkossá változtattak embereket, és fejek robbantak fel szivárványkavalkád közepette, de a második még így is túlságosan rajzfilmszerűen hatott, gyengébb volt a sztori, valamint a gonosz, és visszafogták a brutalitást is. Ennek ellenére egy I. világháborús előzmény izgalmasan hangzott, főleg Ralph Fiennes főszereplésével. Az eredmény pedig egy őrült heist film és egy háborús dráma keveréke lett, ami messze felülmúlja Az Aranykört, de épp ugyanennyire múlja alul az első részt. Ahogyan előrehaladunk a történelmi események kingsmanesített változatán, rájövünk, hogy mennyire különböző minden fázisa a filmnek. De ezek a különböző fázisok mind tele vannak kreatív ötletekkel és emlékezetes jelenetekkel. Van egy remek pillanat a senkiföldjén, amikor az éjszaka egymásba futó ellenségek némán megegyeznek egy késharcban, mert egyikük sem szeretne tűzvonalba kerülni. Persze a tagadhatatlan menőség maga Raszputyin ebben a filmben: Rhys Ifans fantasztikus, és pont a kellő őrültséget hozza, ami egy Kingsman-filmben elfogadható. Két teljesen más tónusú jelenet, nem is olyan messze egymástól, de thekingsman02mindkettő remekül működik a maga módján. A hirtelen váltás pedig nem engedi, hogy a film túl kiszámítható legyen, van benne néhány egészen jó csavar.
King’s Man – A kezdetek tele van remek pillanatokkal, amelyek egymás mellé rakosgatva felemás hatást érnek el. A pacifista üzenet kissé elvész, a Pásztor elég gyenge gonosz, de Raszputyin zseniális, és az akciójelenetek is nagyrészt rendben vannak. Ugyanakkor megint nincs semmi, ami akár csak megközelítené például a templomjelenetet az első filmből. Nem lesz mindenkinek ínyére, és talán újranézni sem lehet majd sokszor, de a King’s Man – A kezdetek még mindig egy jól megrendezett, szórakoztató kavalkád, amiben bőven akadnak kreatív ötletek. Számos gyengesége ellenére már csak Ralph Fiennes alakítása miatt is érdemes megnézni.

voxmeter065

131 perc, brit-amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Kultfilm: szex, hazugság, videó
2011.08.18.- Rossz tanár
2011.07.28.- Verdák 2.

Kapcsolódó cikkek:

  1. Kígyószem: G.I. Joe – A kezdetek
  2. A magazin: 2020. szeptember
  3. Skyfall előzetes

 

Szólj hozzá!