Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 1    

A password will be emailed to you.

El a kezekkel a Papámtól!

2021.12.09. A mesék nem hazudnak. Amikor Dorka (Marczinka Bori), a különleges fantáziavilágában élő, nagyszájú kislány megtudja, hogy özvegy apja (Bokor Barna) újranősül, és ő mostohát (Pálmai Anna) kap, rögtön sejti: addigi világa fenekestül felfordul. És ő mindent meg is tesz, hogy felforduljon. Harcba száll a mostoha ellen, akiről az sem elképzelhetetlen, hogy boszorkány. Amikor pedig az apja táborba küldi, hogy ne legyen láb alatt, új szövetségesekre talál: néhány bátor lányra, egy furcsa, föld alatti lényre, egy főzőgépen dolgozó szakácsra és legfőképp egy mindig mosolygó, dalos kedvű táborvezetőre (Csobot Adél) – akivel előbb-utóbb az apjának is találkoznia kell…

KRITIKA

Nagy szükségünk van új magyar mesefilmekre. Az ilyenekre viszont legalább annyira nincs. El a kezekkel a gyerekek ízlésvilágától!

Kovács Gellért

elakezekkelapapamtol01Nehéz nem timburtonozni Dobó Kata második rendezését látva. Az előzetes kapcsán is egyértelmű volt, honnan merített a stáb, s az egész művet végigszenvedve sem lehet ezt megúszni. Hogyan is lehetne, hiszen Lakner Artúr 1933-as könyvének (Édes mostoha) bő 1 milliárd forintból készült adaptációjával szinte csak annyi patina került át a vászonra, amennyi a címbeli apuka hullámos, csillogó hajából visszatükröződhet. Tehát nem sok. Ami maradt: teljesen varázsmentes történet, a száraz mesejátékos szöveggel sikertelen harcot vívó, jobb sorsra érdemes színészek odaadó feszengése, másodvonalbeli CGI – s mindezen a Rakonczai Viktor kellemetlenül középalsó-kategóriás dalaira megkomponált, musicalbetéteknek csúfolt YouTube-videoklipek csak rontani tudnak, javítani egy fikarcnyit sem.
Az El a kezekkel a Papámtól! rettentően szeretné magát versenyképesnek mutatni, ám ha csipás félszemmel nézi az ember, akkor is inkább tűnik reménykedő bénázásnak, mint 2021-es mozifilmnek. És természetesen az sem szolgálhat mentségül, hogy ez a bénázás magyar: a kicsik kétségtelenül nyitottabbak a felnőtteknél, ám ha a szülő abban a helyzetben van, hogy a Barbei nevezetű kínai hamisítvány helyett eredeti Barbie babával lepheti meg gyermekét, nyilvánvalóan az utóbbit választja.
És a moziban ugye minden premierért ugyanannyit fizet egy család.

voxmeter040

97 perc, magyar

Kapcsolódó cikkek:
Arany Málna-nyertesek 2017
A magazin: 2012. december
2011.09.01.- Talán egy másik életben

Kapcsolódó cikkek:

  1. Respect
  2. A magazin: 2021. április
  3. A magazin: 2021. február

 

Szólj hozzá!