Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 8    

A password will be emailed to you.

Végtelen útvesztő 2: Bajnokok csatája

2021.08.12. (Escape Room: Tournament of Champions) at ember összezárva találja magát egy menekülőszobában, ahonnan csak egy újabb menekülőszobába vezet kijárat – és aki hibázik, az nem pontot veszít, hanem az életét. Így indult a Végtelen útvesztő, amelyből az első, hátborzongatóan izgalmas rész végén csupán csak ketten kerültek ki élve. Zoey és Ben megúszta a kalandot, és megfogadta, hogy leleplezi a titokzatos Játékmestert megbízóit. De ők közben új játékot terveztek: a túlélési esély 4%, és Zoey és Ben is játszani fog. Akár akarja, akár nem.

KRITIKA

Hála istennek, hogy az elejére összevágtak nekünk egy „mi történt az első részben” montázst, mert nélküle nehezen emlékeztem volna bármire is belőle.

Tóth Csaba

escaperoom01Még csak két éve, hogy bemutatták a mozik a Végtelen útvesztőt, aminek a legnagyobb trükkje az volt, hogy a Fűrész koncepcióját szelídítette odáig, hogy horror helyett immár akció-kalandfilm lehetett a műfaji besorolás. Pedig a lényeg ugyanaz: az emberek egyszer csak túlélhetetlen helyzetekben találják magukat, ahol túlméretezett, túlgondolt és kisebb vagyonokba kerülő (bizonyára seregnyi építőmunkás által épített) szabadulószobákból kell időre kijutniuk, ha pedig nem sikerül, akkor ennyi volt az élet. A Fűrésszel ellentétben itt azonban a kivégzések kevésbé véresek, a díszletek pedig kevésbé sötétek, így pedig már eladhatóvá válik a dolog szélesebb tömegek számára is. A folytatásban a korábbi bajnokságok túlélői kerülnek ismét egy útvesztőbe, köztük az első rész megmaradt játékosai, Zoey (Taylor Russell) és Ben (Logan Miller). Az új szereplőkre a film nem áldoz annyi energiát, hogy akár kicsit is megismerjük őket, így a haláluk tét és izgalom nélküli: Adam Robitel rendezőt láthatóan csak a komplex és amúgy ilyen rövid idő alatt megoldhatatlan logikai játékok és komplex díszletek (a New York-i városkép különösen jól sikerült) felépítése érdekelte igazán, ennek köszönhetően pedig a Végtelen útvesztő folytatása egyedül a tempójában képes felülmúlni az eléggé felejthető első részt: olyan iramban száguldunk, hogy magán a rohanáson felül semmire sem jut idő. Érződik a franchise-építési szándék, viszont egy franchise-hoz ennél azért többre lenne szükség.

voxmeter050

Végtelen útvesztő 2 – Bajnokok csatája a Magyar Filmadatbázisban!

88 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Bezárva
A magazin: 2022. február
A magazin: 2012. augusztus

Kapcsolódó cikkek:

  1. Boldog idők
  2. Halálos kitérő: Az örökség

 

Szólj hozzá!