Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 2 + 3    

A password will be emailed to you.

Halálod appja

2019.10.24. (Countdown) Akarod tudni, mennyid van hátra? Napjainkban szinte együtt élünk az okos telefonunkkal, appok követik nyomon a napirendünket, a fittségünket, a szerelmi életünket. Ha kijön egy új applikáció, arra mindenki egyből rákattan. De mi történik akkor, ha egy app azt is meg tudja mondani, mikor fogunk meghalni? Quinn (Elizabeth Lail) miután barátai unszolására letölti a népszerű Halálod appját, döbbenten látja, a telefonja kijelzője szerint már csak 2 napja van hátra. Miközben a visszaszámlálón peregnek a percek, és a rémült lány versenyt fut az idővel, hogy túlélje a számára kijelölt haláli határidőt, egy sötét alak is a nyomában liheg… De vajon Quinn ki tudja cselezni a végzetét? A web-sorozatokban járatos rendező, Justin Dec tökéletesen adagolja a feszültséget ebben a modern horror sztoriban, ami után kétszer is meggondolja magát a néző milyen új, őrült alkalmazás letöltésére kattintson rá. A visszaszámlálás elindítva…

KRITIKA

You című sorozat után Elizabeth Lailt ismét az okostelefonján keresztül cserkészik be, csak ezúttal fanatikus rajongó helyett egy démon szegődik a nyomába levakarhatatlanul egy applikáción keresztül.

Arányi Zsuzsanna

countdown01Quinn (Lail) ugyanis közösségi nyomásra letölt egy alkalmazást, ami pontosan meg tudja mondani, mikor fog meghalni, az eredmény pedig egészen kétségbeejtő: mindössze két napja és 22 órája (meg 37 perce, akkor már legyünk pontosak!) van hátra. A lány egy sorstárssal karöltve versenyt fut az idővel, és igyekszik kicselezni a halált (helló, Végső állomás!), miközben fura alakokba (például egy szarkasztikus telefonbolti eladó/hackerbe, vagy egy démonmániás, nagyon éhes papba), ráadásként pedig egy #MeToo helyzetbe is belebotlik. És igazából ezek azok a pillanatok, amik színt és szórakozást hoznak a filmbe, a didaktikusan felépített ijesztgetős szekvenciák helyett, de Lail is nagyon kedvelhető a főszerepben. Azonban, ha horrorként kell viselkednie, a Halálod appja eléggé tucatmódon, és a technológia, mint alaptéma ellenére meglepően régimódian teszi azt, mind cselekményelemeit (démonok, Biblia), mind filmnyelvét tekintve. A horrorjelenetek kísértetiesen (höhö!) hasonlóan épülnek fel (fény kialszik, zene fokozódik, téves riasztás ésígytovább), ami a film felénél már enyhén szólva fárasztó lesz. De a jumpscare-rajongók számára a Halálod appja maga lesz a vérfagyasztó kánaán!

voxmeter055

90 perc, amerikai

Kapcsolódó cikkek:
Háromezer év vágyakozás
Greenland: Az utolsó menedék
Álmok otthona trailer+poszter

No related posts.

 

Szólj hozzá!