Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 3 + 10    

A password will be emailed to you.

Álomnagyi

2019.10.17. (C’est quoi cette mamie?!) A hét féltestvérből álló szedett-vedett társaság, két évig boldogan élnek együtt tágas lakásukban, de a nyári vakáció idejére, ki kell költözniük otthonukból. Különböző szülőkhöz kerülnek. A legfiatalabb, a kis Gulliver a tengerparton élő nagymamájához. A különc Aurore azonban nem éppen átlagos nagyi, ahelyett, hogy vigyázna unokájára, szívesebben bulizik. Ezért aztán a fiú féltestvérei elhatározzák, hogy Gulliver megmentésére indulnak, és kezdetét veszi egy újfajta családi forradalom. Aurore nagyi már teljesen meg volt róla győződve, akadályok nélkül élvezheti az élet örömeit, amikor megjelenik ajtajában ez a hét nem mindennapi gyerek, hogy rendet teremtsen…

KRITIKA

A filmforgalmazás sajátos útjainak köszönhetően Gabriel Julien-Laferrière Álomnagyi című filmjének előzménye sosem szerepelt a magyar mozikban.

Csákvári Géza

alomnagyi01Így muszáj most felfednem, hogy a 2016-os Mi ez a család?! című komédia nagy siker volt a francia mozikban. Az alapképlet az volt, hogy a kedves szülők folyamatos válásai következtében annyira összekavarodnak a családok, hogy hét gyerek féltestvéri viszonyban azt éli át egy gigantikus párizsi polgári lakásban, hogy az összes felnőtt egymással veszekszik, ezért összeállnak, és úgy döntenek, kizárják a „hülyéket”. Az egyik komikus mellékszereplő, bizonyos Aurore, az egyik nagyi a most mozikba kerülő folytatásban főszereplővé lépett elő, ugyanis a legkisebb gyerek, Gulliver hozzá kerül a nyári vakáció idejére. Amikor pedig a többi testvér ezt megtudja, elindulnak a kicsi barátjukat megmenteni, mert pontosan tudják: az „álomnagyi” inkább piálni és bulizni szeret. Persze onnantól kezdve, hogy a hét testvér újból összejött, azért csak kipróbálják, milyen az a nagybetűs élet Aurore mellett. Gabriel Julien-Laferrière rendező pontosan ráérzett arra, hogy az Aurore-t alakító Chantal Ladesouban van annyi komikai él és virtuozitás, hogy elvigye a hátán a produkciót azzal az egyszerű ténnyel, hogy szellemileg sokkal éretlenebb figurát hoz, mint a koraérett gyerekek. Gyarlók vagyunk, mi felnőttek, lássuk be!

voxmeter060

Az Álomnagyi a Magyar Filmadatbázisban!

99 perc, francia-belga

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2022. május
355
Oscar-jelölések 2019

Kapcsolódó cikkek:

  1. A magazin: 2019. október
  2. Playmobil: A film

 

Szólj hozzá!