Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 10 + 2    

A password will be emailed to you.

Újrakezdők

2019.09.29. (Happy Ending) Helle évek óta várja, hogy munkamániás férje, Peter végre nyugdíjba vonuljon és elkezdhessék élvezni a boldog nyugdíjas éveket. Amikor végre eljön a várva várt nap, Peter bejelenti, hogy új vállalkozásba kezd és az összes megtakarításukat egy osztrák borvidékbe fektette. Ezután útjaik különválnak, de vajon mihez kezd két ember ötvenévnyi házasság után? Néhány szexi fotó és egy jó randi app segíthet újrakezdeni!

KRITIKA

Kedves kis geronto-romkom Dániából, nem éppen sablonos fordulatokkal.

Hungler Tímea

Happy EndingElsőre úgy fest, Hella Joof vígjátéka az összes klisét fel fogja vonultatni, ami egy romantikus komédiától 70 körüli főszereplőkkel elvárható. Az Újrakezdők azonban – és ez a legnagyobb erénye – tartogat néhány olyan fordulatot, ami merészen szembemegy az elvárásainkkal.
Peter (Kurt Ravn) egy sikeres céget és pályát hagy maga mögött nyugdíjba vonulásakor. Ha már ráér, úgy van vele, megvalósítja régi álmát, és borászkodni kezd. Ehhez a karrierváltáshoz azonban a nejének, Hellének (Birthe Neumann) is akad egy-két szava. A nő, aki egész életében megfelelt a klasszikus női nemi szerepelvárásoknak, és lemondott a saját vágyairól, hogy a családjának meleg otthont teremtsen, alig várta Peter nyugdíjas éveit. Abban reménykedett, most végre ő is kiélheti a vágyait, és együtt utazgathat a férjével a nagyvilágban.
Adott tehát egy hetvenes házaspár, amelynek tagjai máshol tartanak az életben, másra vágynak, és ennek a vágynak a megvalósításában a másik fél akadályt jelent.
Egy, a sztereotípiák mentén haladó romantikus komédiában, a pár útjai elválnának egy időre, hogy aztán megtapasztalva azt, milyen az élet a másik nélkül, ismét egymásra találjanak. Hella Joof története amellett, hogy hozza a szokásos dramaturgiai fordulatokat, időnként igencsak éles, mi több, bátor fordulatokat vesz. Az Újrakezdők tisztességes romkom, amely üdítően friss abban az értelemben, hogy megkérdőjelezi az öregséggel kapcsolatos sztereotípiákat.

voxmeter060

96 perc, dán

Kapcsolódó cikkek:
A zsánerzsonglőr: A James Wan-portré
A magazin: 2013. június
Vetítés: Vadállatok

Kapcsolódó cikkek:

  1. 2011.06.16.- Szerelem kölcsönbe
  2. Tintin előzetes

 

Szólj hozzá!