Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 9 + 10    

A password will be emailed to you.

Chili vagy Mango – irányítsd te a történetet!

Chili vagy Mango: új – kizárólag okostelefonon nézhető – vígjáték-sorozat indul, a néző irányíthatja a történetet

Végy egy bonviván gasztrokritikust, egy lisztre (is) érzékeny cukrász-jelölt leányzót, szervezz nekik randivacsorákat a legkülönbözőbb csodabogarakkal, és tálald a végeredményt okostelefonon, ahol a néző most először eldöntheti, hogyan alakítja a történetet. Ez a Chili vagy Mango, Magyarország első interaktív sorozata.

Bemutatták Magyarország első interaktív, kizárólag okostelefonon nézhető sorozatát, a Chili vagy Mango című romantikus-vígjátékot. A mobil-sorozat minden egyes epizódja egy gasztrokritikus bonviván és egy cukrász-jelölt lány csípős-édes randivacsoráit követi végig, ám a nézők bizonyos pontokon eldönthetik,  hogy milyen irányba akarják folytatni a történetet az érintőképernyőn megjelenő ikonok közül választva.

A Chili vagy Mango most induló évadja összesen 9 epizódból áll, minden új epizód hétről-hétre válik elérhetővé. Az összes döntési pontot figyelembe véve a teljes évadban összesen 72 féle történet rejlik: ennyiféleképpen nézhetjük végig az összes epizódot 9 hét alatt.

Az innovatív produkció több mint egy éves előkészítés után kerülhetett a közönség elé. A sajtó-premieren – melyen a stáb tagjai közül részt vett többek között Ipacs Gergely rendező, forgatókönyvíró, co-producer, Lőrincz Nándor rendező, forgatókönyvíró, Horvai Mátyás producer, Michl Júlia főszereplő (Lili), Poroszlay Kristóf főszereplő (Zénó), valamint a további művészek közül Fullajtár Andrea, – elmondták: a forgatásra 2012 nyarán került sor, és 14 forgatási napot vett igénybe. A teljes évad összes jelenete 164 percet tesz ki.

A mobiltelefonos filmprodukció eredeti ötlete Ipacs Gergelytől származik, aki Lőrincz Nándorral közösen dolgozta ki a rövid jelenetekre, interakciókra és közeli képekre építő, mobilra optimalizált filmes formátumot. Többféle zsáner közül végül a romantikus vígjáték mellett döntve, a forgatókönyvet is közösen írták.

FilmDrops: új mobil média- és játékplatform

A Chili vagy Mango sorozat a Google Play-en és az Apple Store-ban is elérhető ingyenes mobilapplikáció letöltésével nézhető meg. Az applikáció neve FilmDrops, amin – a filmet gyártó FilmDrops Produkciós Kft. terve szerint – a későbbiekben még több hasonló, interaktív sorozatot mutatnak be, és hosszútávon „az okostelefon-generáció TV-csatornájává”, azaz egy új médiaplatformmá válik. Szintén újszerű elem a sorozatban, hogy az aktív felhasználók – a mobiljátékok mintájára – csillagokat (jutalmakat) tudnak gyűjteni a sorozat nézése közben.

A rendező Ipacs Gergely, aki egyben a FilmDrops Produkciós Kft. ügyvezetője elmondta: Magyarországon ingyenesen letölthető az applikáció a nézők számára. Itthon a későbbiekben bemutatandó produkciókat médiafelületként tervezik vonzóvá tenni a hirdetők számára. Távlati céljuk a külföldi terjeszkedés, elsősorban az angolszász nyelvterületen, ahol azonban más üzleti modellre alapoznak.

Töltsd le innen a Chili vagy Mango alkalmazást:

Google Play: http://bit.ly/1dNukq7

Apple Store: http://bit.ly/19aczLZ

Nézd meg az előzetest!

Kapcsolódó cikkek:
Örökkévalók
DAU. Natasa
A magazin: 2019. augusztus

Kapcsolódó cikkek:

  1. Romantikus websorozat nyerte az Origo Zrt. tenderét
  2. Tele van meglepivel a Super 8
  3. Nézd meg a Dumatúrát Kiss Ádámmal!

 

Szólj hozzá!