Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 1 + 8    

A password will be emailed to you.

Hallgatnivaló: Oscar-jelölt betétdalok

Tavaly mindössze két betétdal versenyzett az Oscarért, így a Man Or Muppetnek nem volt nehéz dolga. Idén azonban újfent öt jelöltnek szoríthatunk. Összeszedtük őket egy csoportba, ugye örültök? :)

“Before My Time” (Chasing Ice)
A Chasing Ice egy gleccserkutató kalandjait bemutató dokumentumfilm, és volt már olyan, hogy doksi betétdala nyerte az Oscart (“I Need To Wake Up” – Kellemetlen igazság, 2006). J. Ralph nótáját Scarlett Johansson és Joshua Bell adja elő.

“Suddenly” (A nyomorultak)
E kategóriában csak olyan dalokat jelölhetnek, amelyek konkrétan az aktuális filmhez íródtak. A Suddenly című nóta azért kerülhetett a nomináltak közé, mert bár A nyomorultak musical-dalai régiek, a Suddenly egy új szerzemény, melyet kifejezetten ehhez a filmadaptációhoz írt Alain Boubil, Claude-Michel Schönberg és Herbert Kretzmer (hogy lehessen azért jelölni belőle valamit…) Íme a dal Hugh Jackman előadásában!

“Pi’s Lullaby” (Pi élete)
Dallamos indiai dalocska a Pi életéből. Nem is kell olyan sokáig visszamenni az Oscar-történelemben, míg indiai nyerteshez érünk = “Jai Ho” (Gettó milliomos, 2008). A film zeneszerzője, Mychael Danna Bombay Jayshree-vel együtt alkotta meg e szépséget, mely a Pi élete főcíme alatt szól!

“Skyfall” (007 – Skyfall)
A nagy favorit. Rég nem ütött ekkorát Bond-betétdal. S bár a Skyfall már a 23. Bond-film, csupán negyedik alkalommal jelölnek Bond-dalt az Oscarra (korábban 1974: “Live and Let Die”, 1978: “Nobody Does It Better”, 1982: “For Your Eyes Only”), ám eddig még egyik sem nyerte meg. Na talán most Adele…

“Everybody Needs A Best Friend” (Ted)
Ééés a kötelező vidám nóta, ez is bevett Akadémiáéknál…Például két éve is egy ilyen nyert Randy Newmannek és a Toy Story 3.-nak köszönhetően (“We Belong Together”). A cuki kis szvinges dalocskát Walter Murphy és az Oscar-házigazda, Seth MacFarlane szerezte, Norah Jones pedig jól előadja!

Kapcsolódó cikkek:
I Wanna Dance with Somebody: Whitney Houston története
Szinkronos X-Men: Az elsők trailer
BAFTA-jelölések - A király beszéde vezet

Kapcsolódó cikkek:

  1. Oscar-jelölések 2013
  2. Oscar-jelölt animációk
  3. Skyfall előzetes

 

Szólj hozzá!