Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 12 + 3    

A password will be emailed to you.

Sherlock II. évad: A sorozat folytatódik

A többszörös díjnyertes sorozat, a Sherlock a második évaddal tér vissza az AXN-re idén októberben. A történet ezúttal is a 21. századi Londonban játszódik, ahol a legendás Sherlock Holmes és barátja, Dr. Watson a nemzetközi terrorizmus ellen küzdenek a brit királyság megmentése érdekében. A program második évadja 8 millió fölötti nézettséggel futott Angliában, miközben nemzetközi rajongótábora is folyamatosan nő, Japánban még manga képregény is készül belőle. Premier: 2012. október 26, 21.00

Az AXN tévécsatorna sikersorozata, a Sherlock, Arthur Conan Doyle történeteinek modern interpretációja, amelyben a legendás detektív, Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) és barátja, Dr. John Watson (Martin Freeman) napjaink Londonjában dolgoznak megoldhatatlannak látszó bűnügyek leleplezésén.

Az első évadhoz hasonlóan a folytatás is Sherlock három legendás esetét mutatja be, három egyenként 90 perces, feszes ritmusú és többszörösen csavaros történetben. Az elviselhetetlenül zseniális Holmes és a kedvesen gyakorlatias Watson terroristákkal, korrupt CIA ügynökökkel, sőt természetfeletti lényekkel is felveszi a harcot, miközben a nagystílű bűnöző, James Moriarty a háttérből igazgatja a szálakat. A tét nem kevesebb, mint a brit királyság megmentése.

A sorozat második évadja epizódonként átlagosan 8 millió nézőt érdekelt az Egyesült Királyságban, 2012 januárjában, ezzel túlszárnyalva az első évad átlagosan 7,5 milliós nézettségét. A sorozat 2011-ben több mint 25 díjat gyűjtött be, köztük a legjobb drámai sorozatnak és a legjobb mellékszereplőnek járó BAFTA elismerést, utóbbit Martin Freeman kapta Watson alakításáért. Köszönhetően az egyre nagyobb nemzetközi rajongótábornak – a második évad a világ 38 országában fut. Japánban még manga képregény is készül belőle* – a harmadik évad premierjét 2013 őszére tervezik Angliában.

A sorozat sikere felkeltette az érdeklődést a főszereplőket játszó angol karakterszínészek, Benedict Cumberbatch és Martin Freeman iránt is. Cumberbatch hamarosan egy hollywoodi szuperpodukcióban, a Star Trek: Into Darknessben alakítja majd a főgonoszt, Freeman-t pedig az új Tolkien-trilógia, A hobbit címszerepében láthatjuk viszont. Ezzel együtt mindketten vállalták a Sherlock harmadik évadjának forgatását.

A Sherlock 2012. október 26-ától péntekenként, 21.00 órakor látható az AXN tévécsatornán, és minden rész ingyenesen elérhető az AXN Playerben.

*http://www.animenewsnetwork.com/news/2012-09-01/bbc-tv-sherlock-re-imagining-gets-japanese-manga

Kapcsolódó cikkek:
Cukorsólyom
Kultfilm: 2001: Űrodüsszeia
Bontonfilm: márciusi megjelenések

Kapcsolódó cikkek:

  1. Sherlock Holmes 2. – Árnyjáték szinkronos előzetes
  2. Sherlock kulisszái mögött…
  3. Az emlékmás: trailer és poszter

 

Szólj hozzá!