Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 5 + 2    

A password will be emailed to you.

Száguldó rendező

Tony Scott neve összeforrt a gyors vágásokkal, a vad akcióval, a vizuálisan izgalmas jelenetekkel, és a váratlan fordulatokkal.  Az utolsó esély, A tűzben edzett féri és a Déja vu rendezőjének legújabb filmje a Száguldó bomba (Unstoppable, hazai bemutató: november 18.) is beleillik a sorba. De most először történt meg, hogy a filmes szakember megpróbálta megmagyarázni, mi vonzza a túlpörgő akciófilmekhez.

– Igazából ADHD-ban szenvedek, hivatalos nevén figyelemhiányos hiparaktivitás-zavarom van – vallotta be Tony Scott. – Az adrenalin tart életben, minden pillanatomat ez határozza meg. Ezt hajtom a forgatáson és két forgatás között is.

A forgatáson szükség is lehetett néhány adrenalin fröccsre: a százhúsz kilométer per órás sebességgel száguldó, veszélyes vegyszert szállító, megállíthatatlan vonat történetének lefilmezéséhez ugyanis a rendező alig használt digitális trükköket: minden gázolást, borulást, kisiklást, helikopterről vonatra szállást, ami a vásznon látszik, valóban eljátszatott és leforgatott. Arról pedig, hogy a magánéletében hogyan hajszolja az izgalmakat, a Száguldó bomba főszereplője, Denzel Washington mesélt:

– Tony imádja a sziklamászást – avatta be rendezője magánéletébe az újságírókat Washington. – A tízéves fiait is magával vitte háromszáz méteres sziklákat megmászni. Ötéves koruk óta lógnak vele sok száz méteres sziklafalakon. Egyszerűen nem bír meglenni izgalom nélkül.

IC Press

Kapcsolódó cikkek:
Space Jam - Új kezdet
Mozis és kábeltévés premier egyszerre
BAFTA-jelölések - A király beszéde vezet

No related posts.

 

Szólj hozzá!