Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 5    

A password will be emailed to you.

Indul a Fade In / Raindance Filmírói Mesterkurzus

2011. áprilisában a RAINDANCE BUDAPEST keretében indul újra a Fade In gyakorlati forgatókönyvíró kurzusa. A 6 hetes intenzív tanfolyam elvégzése nem csupán kezdő és gyakorló filmírók, de a filmkészítés bármely területén boldogulni kívánó szakemberek, kritikusok, vagy akár laikus mozibolondok számára is hasznos, hiszen a modern filmes és televíziós történetmesélés eszközrendszere kerül terítékre.

Gyakorlati képzés

Az oktatás elméleti részénél fontosabb a gyakorlati oldala: film- és sorozatepizód-elemzések és műhelymunka, melynek során a hallgatók eljuthatnak egy kisjátékfilm forgatókönyvének kifejlesztéséig.
A kurzus egyik központi témaköre az író szerepe a megváltozott filmszakmában ill. a nemzetközi piac elvárásai a forgatókönyvíró szemszögéből. Kiemelt szerepet kapnak az alacsony költségvetésű (lo- és no-budget) filmek írásának fortélyai.
A tanfolyam anyaga a producerekkel való kapcsolattartás, a nemzetközi szakmai fórumokra eljutás módjai éppúgy, mint a filmötlet-prezentációkra (pitching) való felkészítés.

Az oktatókról:
Az oktatók Hegedüs Bálint és Lovas Balázs forgatókönyvírók, tanácsadók, a Fade In Script Consulting alapítói. A Fade In számos nemzetközi és hazai forgatókönyvírói börze szervezése, filmek és televíziós sorozatok írása, hazai és külföldi forgatókönyv-konzultációk, és sokévnyi oktatás tapasztalatával a háta mögött indítja el az iskola új évfolyamát.

Menetrend, tandíj:
•    A 6 alkalmas kurzus április 14-én indul.
•    Öt héten át csütörtök 16-20h között találkozunk – valamint egy extra szombaton 10-16h között.
•    Az első két órában elméleti előadásokat hallgathatsz meg, majd pedig kiscsoportos műhelymunka keretében fejlesztjük a hallgatók filmterveit.
A tanfolyam ára: 90.000 forint + ÁFA

RÉSZVÉTEL MEGFIGYELŐKÉNT:
Lehetőséget nyújtunk megfigyelőként is részt venni a kurzuson, azaz ha valaki nem táplál írói ambíciókat, ám érdekli a filmezés sarkkövének számító forgatókönyvírás és dramaturgia, saját filmterv nélkül is meghallgathatja a tanfolyam anyagát.
Megfigyelőként a részvételi díj: 60.000 forint + ÁFA

JELENTKEZÉS:
küldj e-mailt az info@fadein.eu címre, legkésőbb április 4-ig!
További információkat és a tanfolyam részletes tematikáját itt találhatod: www.fadein.eu

Kapcsolódó cikkek:
A magazin: 2019. október
Liam Neeson nem vicces!
X-Men: First Class: Az első előzetes

Kapcsolódó cikkek:

  1. S.O.S. Titanic

 

Szólj hozzá!