Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 11 + 6    

A password will be emailed to you.

Harry Potter: az ereklyék ára

Hamarosan a mozikba kerül a világ legsikeresebb sorozatának befejező része. Júliusban lesz a premierje a Harry Potter és a Halál ereklyéi – II. rész-nek (Harry Potter and the Deathly Hallows, hazai bemutató: július 14.), amely egy mindent eldöntő, végső nagy csatával lezárja Voldemort és Harry Potter hosszú küzdelmét.
Így aztán annak is eljött az ideje, hogy a filmeket gyártó stúdió, a Warner Bros. kasszát csináljon: felmérje, milyen eredményt ért el az előző rész. A könyvelés szerint a múlt héten friss rekord született: a Harry Potter és a Halál ereklyéi – I. rész lett a nemzetközi piacon a legsikeresebb Potter-film, világszerte összesen 657,2 millió dolláros bevételt hozott (és ez a szám még mindig nő), így megelőzte az eddig legsikeresebb első részt, a Harry Potter és a bölcsek kövé-t, amely pont 657 millióval büszkélkedhet.
Az már e rekord előtt is biztos volt, hogy J.K.Rowling regényfolyamának moziváltozata minden idők legsikeresebb mozisorozata. Csupán az első hat film összbevétele eléri a meghökkentő 6,3 milliárd dollárt; de még ehhez jön a Harry Potter és a Halál ereklyéi – I. rész-ének a nemzetközi forgalmazásban és az USA-ban elért összeredménye, amily meghaladja a 950 milliót: már ennyi elég volna hozzá, hogy a Harry Potter-filmeknek biztos helye legyen a mozitörténetben.

IC Press

Kapcsolódó cikkek:
King's Man: A kezdetek
A magazin: június-július
A magazin: 2014. július

Kapcsolódó cikkek:

  1. 2010.11.25.- Harry Potter és a Halál Ereklyéi I. rész
  2. 2007.07.12.- Harry Potter és a Főnix Rendje
  3. 2009.07.23.- Harry Potter és a Félvér Herceg

 

Szólj hozzá!