Login | Register
Forgot your password?

Math Required!
What is the sum of: 8 + 7    

A password will be emailed to you.

M3GAN

2023.01.12. (M3GAN) Gemma briliáns robotikus egy játékgyártó cégnél, és a mesterséges intelligencia segítségével kifejleszti a M3GAN névre hallgató, élethű babát, melynek rendeltetése, hogy a gyermek legnagyszerűbb társa, és a szülők legnagyszerűbb szövetségese legyen.
Miután váratlanul a gyámsága alá kerül elárvult unokahúga, Gemma igénybe veszi a M3GAN prototípusát – és ennek a döntésének felfoghatatlan következményei lesznek… A Blumhouse új, vérfagyasztó thrillerének főszereplője Allison Williams (Tűnj el, Csajok); a filmet Gerard Johnstone (Házi őrizet) rendezte, a forgatókönyvet Akela Cooper (Eleven kór, The Nun 2) írta James Wan (Eleven kór, Fűrész, Insidious: a gonosz háza, és a Démonok között sorozat) ötletéből.

KRITIKA

Chucky és Annabelle kapott egy új családtagot, M3GAN-t pedig egyből a szívünkbe zártuk.

Tóth Csaba

M3GAN01Akela Cooper forgatókönyvíróra az Eleven kór óta a horror műfaj új messiásaként tekintenek a tengerentúlon, aki mer kellően bizarr és humoros irányba menni a történeteivel. A M3GAN-ban a mesterséges intelligenciától való félelmeink öltenek testet egy játék babában, amelynek prototípusát egy árva kislány (Violet McGraw) kapja ajándékba a tudós nagynénjétől (Allison Williams), aki épp arra készül, hogy felrobbantsa a játékpiacot a találmányával, és úgy hiszi, a kis Cady az ideális tesztalany hozzá, mert neki a M3GAN nevű baba nemcsak egy játék lesz, hanem afféle szülőpótlék is, ha már a nagynénje amúgy sem tud túl sok időt szánni rá.
A film felvet néhány izgalmas etikai kérdést az AI-vel és a szülő gyerek viszonnyal kapcsolatban, és bár akadnak drámai elemei, alapvetően egy nagyon kellemes, B-kategóriás horrorkomédia, így arra hiába várnánk, hogy a kérdéseinkre válaszokat is kapunk. Itt ezek a témák csak felvetések, hogy aztán átadják a helyet egy táncoló, ördögien intelligens és a képességeivel örömmel visszaélő gyilkos babának, aki eleinte Cadyt védi a maga radikális módján, ám a végére öntudatra ébred, és már csak magával törődik. M3GAN beszólásai kellően gonoszak ahhoz, hogy szórakoztatóak legyenek, a végső leszámolásnak van egy enyhe Aliens feelingje, Cooper humora itt is jelen van, de talán legközelebb egy magasabb korhatár-besorolásra kellene gyúrni, mert a vértelensége nem tesz jót az amúgy szerethető összképnek.

voxmeter070

102 perc, amerikai-új-zélandi

Kapcsolódó cikkek:
Az iker
A fészek
Hab

No related posts.

 

Szólj hozzá!